Zatvaranje Festivala UBRZAJ 2017 u Podgorici - Volim Podgoricu

Zatvaranje Festivala UBRZAJ 2017 u Podgorici

Posljednjeg dana podgoričkog dijela Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ u sali Dodest, KIC “Budo Tomović”, biće prikazana još tri filma.

Od 17:00 počinje ”Život kao crtani film”, reditelja Rogera Rossa Williamsa, priča o autističnom dječaku Owenu Suskindu, koji je većinu komunikacije sa svijetom ostvario preko Diznijevih crtanih filmova. U 19:00 slijedi premijera dokumentarni film rediteljskog dvojca koji čine Jelena Gavrilović i Marko Rudić – ”Između granica”. Film prati priču o izbjegličkoj krizi 2015. i 2016. godine iz ugla mlade Libanke, Bušre Žaber. Rediteljka Jelena Gavrilović je, kao i dio filmske ekipe, je gošća UBRZAJ 2017 i nakon projekcija će razgovarati sa gledaocima.

Festival filma ljudskih prava UBRZAJ 2017 u Podgorici zatvara u 20:15 izraleski kandidat za Oskara ”Foxtrot”, reditelja Samuela Maoza. Ovaj film je i dobitnik Srebrnog lava u Veneciji, kao i nagrade za najbolju režiju na Međunarodnom flmskom festivalu u Atini. Strukturiran u tri stilski različita dijela, “Fokstrot” iz nekoliko perspektiva prikazuje intenzitet i apsurd kulture militarizma.

Više informacija na www.ubrzaj.me

#ubrzaj2017

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com