Džez mjuzikl za djecu PORUKA SA SATURNA - Volim Podgoricu

Džez mjuzikl za djecu PORUKA SA SATURNA          

 

U susret 52. rođendanu KIC-a (30. decembar) organizovali smo javni izbor za NAJ program KIC-a 2017. godine, a glasanje je trajalo od 23. do danas u podne. Tokom tih šest dana 480 posjetilaca Facebook stranice KIC-a glasalo je i odlučilo da je ovogodišnji pobjednik sa 259 glasova – Džez mjuzikl za djecu “Poruka sa Saturna” (“Message from Saturn”) američkog autora i kompozitora Ilaja Jamina (Eli Yamin) sa kojim smo 8. aprila 2017. otvorili tradicionalnu manifestaciju “Mjesec poštovanja džeza 2017” (JAM 2017). Podsjećamo da je riječ o jedinstvenom spektaklu u kojem je učestvovalo oko 70 umjetnika mlađe dobi (učenici podgoričkih škola), a tri fantastična izvođenja mjuzikla odgledalo je oko 1.500 posjetilaca. Ponosni smo što smo udružujući kreativne, ali i budžetske snage sa NVO Jazz ART, Umjetničkom školom za muziku i balet “Vasa Pavić”, ambasadom SAD, američkim umjetnikom Ilajem Jaminom i Societe Generale bankom, uspjeli da na sceni KIC-a realizujemo veoma zahtjevan projekat.

Drugo mjesto na KIC-top listi pripalo je koncertima partizanskih pjesama KIC POP HORA “Bez dileme – antifašizam” za koje je vladalo nezapamćeno interesovanje publike iz svih crnogorskih gradova (29. i 30.11, kao i 2 koncerta 22.12). Oko 70 pjevača amatera, pod dirigentskom palicom prof. Saše Barjaktarovića, priredilo je četiri nezaboravna koncerta o kojima se i dalje priča, a naročito o emocijama koje su izazvali. Spektakularne koncerte za koje se tražila karta više pratilo je više od dvije hiljade posjetilaca.  I ovog puta riječ je o udruživanju i kreativnih i finansijskih snaga JU KIC “Budo Tomović” sa NU “Kutak”, SUBNOR-om i antifašistima Crne Gore i prijateljima koncerata, što je dokaz da uvezivanjem dolazimo do kvaliteta više u kulturnoj ponudi Glavnog grada. KIC POP HOR je i nezvanično proglašen senzacijom godine u Podgorici i Crnoj Gori.

Na trećem mjestu NAJ program KIC-a 2017. nalazi se koncert Aleksandre Radović koji smo organizovali  27. maja, a ulaznice za taj  događaj prodate su za rekordna četiri sata. Podgorica je bila jedan od prvih gradova u kojima je Radovićeva promovisala svoj novi album.

Naš prošlogodišnji pobjednik Božo Vrećo i dalje izaziva ogromno interesovanje publike pa je prema glasovima posjetilaca naše facebook stranice  zauzeo četvrto mjesto, a slijede KIC-ov regionalni književni festival ”Literitorija”, koncert Saše Vasića,  predstava “Mlijeko u prahu”…

Na kraju, direktorica KIC-a Snežana Burzan veoma uspješnom ocjenjuje ovu poslovnu godinu, ističući  da smo u 2017. na našim scenama realizovali 420 programa koje je pratilo blizu 65 hiljada Podgoričana.

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com