Zakerberg ne odustaje od promjena na Facebook-u, a izgubiće tri milijarde dolara - Volim Podgoricu

Zakerberg ne odustaje od promjena na Facebook-u, a izgubiće tri milijarde dolara

Nakon što je u četvrtak objavljeno da se Facebook vraća u staro izdanje, odnosno da ćemo na news feedu opet gledati objave prijatelja, a ne plaćene oglase, dionice Facebooka su već u petak pale gotovo pet odsto, piše Independent.

Forbes je izračunao da će ovaj potez Marka Zakerberga koštati 3.3 milijarde dolara, što je oko 4,4 % njegovog ukupnog bogatstva.

Zakerberg  je očito popustio pritiscima jer su 2017. dobili brojne kritika na izgled naslovne stranice Facebooka, koja je često pretrpana oglasima firmi.

“Jedan od naših područja fokusa u 2018. je da osiguramo da je vrijeme provedeno na Facebooku vrijeme koje je dobro provedeno. Izgradili smo Facebook kako bismo pomogli ljudima da ostanu povezani i kako bismo nas zbližili s ljudima koji su nam bitni. Zato smo uvijek stavljali prijatelje i porodicu u jezgro tog iskustva. Istraživanje pokazuje da jačanje naših odnosa jača našu dobrobit i sreću. Ali u posljednje vrijeme dobili smo povratne informacije od naše zajednice da javni sadržaj – objave kompanija, brendova i medija – guše lične trenutke koji nas vode da se više povežemo jedni s drugima”, napisao je Zakerberg  u četvrtak.

Iz Facebooka kažu da su uvjereni da je promjena dugoročno isplativa, i da im je najvažnija sreća korisnika koji žele više objava prijatelja, a manje lažnih vijesti i plaćenog sadržaja.

 (Index.Hr)

1 komentar

  1. Sooner or later (which transit can last a long time) you are going to rid all by yourself of aged fears and restrictions, likewise as things that were programmed into you whenever you ended up pretty youthful!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com