Ne zaboravite da večeras u ponoć zamislite želju - Volim Podgoricu

Ne zaboravite da večeras u ponoć zamislite želju

Pravoslavni vjernici danas obilježavaju Krstovdan, dan kada svi poste prvi put nakon Božića.

Ujedno je i dan pred Bogojavljenje, jedan od najvećih hrišćanskih praznika, a noć između ova dva praznika je posebno radosna jer donosi najbolji poklon nadu.

Prema starom narodnom vjerovanju u noći između 18. i 19. januara nebo se otvara i “Bog se javlja”, a želja koju večeras zamislite gledajući u nebo ostvariće vam se ove godine.

Naime, vjeruje se da se u noći između 18. i 19. januara, odnosno između Krstovdana i Bogojavljenja, nebo otvara i javlja se Bog.

Vjernici se večeras, čim Sunce zađe, pozdravljaju sa “Bog se javi” i “Vaistinu se javi”, a posebno je bitno da ostanete budni do ponoći jer tada nastupa magija.

U trenutku između ova dva praznika, tačno u ponoć nebo se otvara svega na sekund i tada bi trebalo da gledate u nebo i zamislite želju.

Po vjerovanju, u tom trenutku, sve vode svijeta prestaju da teku, a onaj ko se zatekne na otvorenom i to vidi, može od Boga da zatraži ispunjenje jedne želje.

Neka bude nešto važno, nešto što već dugo želite, ali i nešto na čemu ste spremni zaista da radite.

1 komentar

  1. Et bien oui et aussi pas vraiment. Certes parce que il est probable qu’on acquiert certaines sources qui certainement accusent les memes validités. Non puisque il ne suffit pas de reproduire ce que l’on a la possibilité de retouver sur des articles autres et le transposer tellement clairement;

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com