Senzacija ili realnost: Đoković nije mogao protiv Čunga - Volim Podgoricu

Senzacija ili realnost: Đoković nije mogao protiv Čunga

Novak Đoković je završio Australijan open u osmini finala – nekada najbolji, sada 14. igrač svijeta izgubio je od 21-godišnjeg Koreanca Hjon Čunga – .7:6, 7:5, 7:6 (7-3).

Senzacionalno, s obzirom na reputaciju i iskustvo, i nakon tri dobra izdanja u prva tri kola, ali možda i realno, s obzirom na dugu pauzu, i nedostatak takmičarskih mečeva pred dolazak u Melburn.

Sada je definitivo jasno da će put povratka u vrh svjetskog tenisa biti dug i naporan, a cilj možda i nedostižan, nakon duge pauze, krize koju je imao prije povrede, ali i zbog kvaliteta rivala sa kojima će se suočavati. Čung jeste super-talentovani mladić, potencijal za top 10, ali trenutno i 58. na svijetu…

Čung, jedan od predvodnika novog talasa, hrabro i samouvjereno je izašao na teren protiv svog idola, svjestan da ima šansu.

Iskoristio je sve slabosti u igri slavnog rivala, posebno na servisu, bio miran i staložen u razmjenama, izuzetan u defanzivi, bolje se kretao, fizički bio bolje pripremljen… Đoković, osim što je bio nemoćan na servisu, nije imao ni hrabrosti, a možda ni snage, da više napada, izlazi na mrežu, već se držao osnovne linije, kao da je očekivao da će mu Čung pokloniti više, nego što će on osvojiti. A Koreanac je odigrao gotovo bez greške. Đokovićeva nesigurnost se, s druge strane, ogledala ne samo u velikom broju neiznuđenih grešaka, već i mnogo promašenih zicera…

Od početka meča vidjelo se da je iznenađenje moguće. Čung je poveo 4:0, ali je srpski teniser stigao do 5:5, pa do taj-brejka.

„Stari“ Đoković bi iskoristio energiju i ritam koji je dobio, sadašnji Đoković nije uspio. Čung je, s druge strane, igrao zrelije nego što obično čine igrači njegovih godina i poveo 1:0.

I drugi set je otvoren brejkom Koreanca i vođstvom 4:1, ali je Đoković opet uspio da se vrati na 4:4…

U 12. gemu je sve uprskao, poklonio ga rivalu za nedostižnih 0:2..

Ni kada je na startu trećeg seta oduzeo servis Čungu, niko nije vjerovao u preokret. Koreanac je odmah poveo 3:1, a Đoković, kao i u prva dva seta stigao brejk zaostatka, došao do taj-brejka u kome je potpisao kapitulaciju…

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com