Pavlović: Današnja Crna Gora je rezultat licemjerne politike pridruživanja - Volim Podgoricu

Pavlović: Današnja Crna Gora je rezultat licemjerne politike pridruživanja

Evropski standardi koje je Evropska komisija (EK) tokom minulih 12 godina “uspješno implementirala”, doveli su Crnu Goru u nikad gore stanje, saopštio je danas Koča Pavlović, potpredsjednik Pokreta za promjene (PzP) i poslanik Demokratskog fronta (DF).

“Današnja Crna Gora je rezultat te licemjerne politike pridruživanja, i trebaće nam više godina, nakon što smijenimo “evropske igrače”, da se oporavimo od prevarantskih “reformi” koje su upumpavane iz Brisela. Ova “uspješna Balkanska priča”, kako je zovu Junker, Mogerini i Han, ostaće upamćena kao period sluđivanja javnosti, tokom koga su sudstvo, tužilaštvo, policija i ostale institucije konačno zgažene, tokom koga su “pravosudno oprane” zvijezde kriminala i njihovi opljačkani milioni, i tokom koga je politička korupcija slobodno išetala iz političkog podzemlja na javnu scenu. O stanju u sudstvu i tužilaštvu više nego dovoljno govori staljinistički progon DF-a. Nakon 12 godina “evropskog integrisanja” duh Josifa Visarionoviča se, u punoj snazi, vratio u Crnu Goru. Bolesni ubica Sinđa i njegov drug Vojvoda Paja danas “brane evropske standarde” i vode Crnu Goru ka njenoj evropskoj budućnosti”, istakao je Pavlović.

On je dodao da se borba protiv visoke korupcije pretvorila u neku vrstu “humanog iseljavanja” čelnika DPS-a i pokradenog plijena iz Crne Gore.

“Vjerovatno će i Mugoša otići Marovićevim stopama, jer srpska prijestonica polako postaje sabirni centar bivšeg Predsjedništva DPS. Nakon 12 godina “integrisanja” EU je naučila Pažina da je izručenje “šuplja priča”, a Stojanovićeve policajce su evropske reforme pretvorile u rulju maskiranih batinaša latino-američkog tipa. I borba protiv narko-mafije se, kao i sve ostalo, pretvorila u farsu. Sve ‘krupne ribe’ su na slobodi, a država im plaća milionske odštete zbog nepravednog utamničavanja i neosnovane zapljene njihove imovine. Poslije 12 godina “integrisanja”, Crna Gora se od tranzitnog koridora pretvorila u malo ali nezanemarljivo tržište, na kome naša djeca imaju na raspolaganju ‘evropsku paletu’ opijata nove generacije”, poručio je Pavlović.

Potpredsjednik PzP je kazao i da su se ovih dana navršile dvije godine od kako je istakao “eklatantne političke korupcije (spasavanja Đukanovićeve vlade), koju su Pajović&Jasavić obavili uz javnu podršku Brisela”.

“Nakon te Briselske podrške, politička korupcija je postala ‘normalna’, a svako daljnje vjerovanje u “evropske vrijednosti” je postalo najobičnija glupost. Zato je današnja posjeta Johanesa Hana prigodno-komemorativna, a nova briselska šargarepa (CG u EU 2025) djeluje i tužno i groteskno. Nakon smjene Đukanovićevog režima, Crnoj Gori predstoji otrežnjujuće buđenje iz 12 godina duge “briselske iluzije”. Iluzije tokom koje je patriotska, reformska opoziciona scena izgubila svaku naivnost. Predstoji nam novo definisanje strateških državnih prioriteta, a prije svega nam predstoji redefinisanje odnosa sa Briselom. Sa ovim birokratskim, licemjernim, stabilokratiji naklonjenim Briselom”, zaključio je Pavlović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com