Veliki uspjeh crnogorske košarke: Dva tima u plej ofu ABA lige - Volim Podgoricu

Veliki uspjeh crnogorske košarke: Dva tima u plej ofu ABA lige

Trener Mornara Mihailo Pavićević rekao je da je velika stvar za crnogorsku košarku činjenica da će dvije ekipe igrati u plej ofu ABA lige.

Barani su sinoć obezbijedili plasman u polufinale, dok se odranije znalo da će Budućnost biti u doigravanju.

„Prvo želim da naglasim da je napravljen veliki uspjeh kada je crnogorska košarka u pitanju. Stvarno možemo da budemo ponosni na činjenicu da će dve ekipe iz Crne Gore igrati u polufinalu. Ponosan sam na svoje momke, ponosan sam na činjenicu da smo već sada ostvarili sva obećanja koja smo dali na početku sezone. Obezbijedili smo plasman u polufinale ABA lige, borićemo se za trofeje u domaćem šampionatu i Kupu, sasvim dobri smo bili i u Evropi”, rekao je Pavićević za Sport Klub.

Košarkaše Mornara 16. i 17. februara u Podgorici čeka završni turnir Kupa Crne Gore. Za trofej će im konkurisati Budućnost, Lovćen i Sutjeska.

„Budućnost brani trofej i veliki je favorit. Međutim, sve ekipe koja učestvuju na finalnom turniru se nadaju trofeju i pokušaće da stignu do njega. Kup je takmičenje u kome se iznenađenja često dešavaju jer je u pitanju jedna utakmica u kojoj je sve moguće. Popravnog nema. Lovćen i Sutjeska imaju veoma dobre ekipe, a moram da naglasim da je generalno gledano košarka u Crnoj Gori počela da se budi i napreduje velikim koracima. Pored Budućnosti i Mornara, sada su tu ponovo stari centri kakvi su Cetinje i Nikšić, dobre ekipe imaju Teodo koji igra ABA 2 ligu, Ulcinj, Ibar… Što se nas tiče mi rasterećeno dočekujemo okršaje u Podgorici, jer smo mi cilj ostvarili. Mi smo najavili borbu za trofej i stigli smo do prilike da se borimo za Kup. Nismo opterećeni imperativom, a to bi u neku ruku mogla da bude i naša prednost. U svakom slučaju očekujem dva lijepa dana, dva dana u kojima će ljubitelji košarke u Crnoj Gori moći da uživaju“, dodao je Pavićević.

Mornar će u posljednja dva kola ABA lige igrati protiv Cibone i MZT-a, ali ti mečevi neće imati rezultatsku važnost.

Izvor:  / 

2 komentara

  1. To be successful in this issue you have written about, one will have to really devote time and effort into it. I worked on doing a research upon it in my spare time and you also wouldn’t believe in the possibilities that opened up job wise. This is a terrific discipline and can lead to many exciting prospects. Thanks for sharing your ideas.

  2. This will be the proper weblog for anybody who hopes to find out about this topic. You recognize a great deal its nearly challenging to argue with you (not too I just would want…HaHa). You certainly put a fresh spin using a topic thats been revealed for a long time. Wonderful stuff, just wonderful!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com