Karatisti Omladinca se osvajanjem medalja odužili gradu za podršku - Volim Podgoricu

Karatisti Omladinca se osvajanjem medalja odužili gradu za podršku

Karate klub „Omladinac“ u kontinuiteu osvaja medalje na  svim prvenstvima, od čega posljednja srebna medalja osvojena na  Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Sočiju, još jedna potvrda da se vraća izgubljena slava crnogorkom karateu, naglašeno je danas na  sastanku gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića sa kadetom Bojanom Boškovićem i mlađim seniorom Mariom Hodžićem kao i trenerom Žarkom Rakovićem.

Gradonačelnik Stijepović je naglasio da su članovi Omladinca dokazali da to što je Crna Gora mala i mlada država ne znači lošiju startnu poziciju, jer imamo talenat, rad i upornost koji dovode do vrhunskog rezultata.

„Na Evropsko prvenstvo dolaze najbolji iz zemalja sa dugom tradicijom i značajnim ulaganjima u ovaj sport, a naši takmičari su uspjeli da se, u takvoj konkurenciji, pozicioniraju i osvoje medalju, što taj uspjeh čini još većim“ rekao je gradonačelnik Stijepović.

On je podsjetio da su  medalje koje su osvojili ponos države, a posebno Podgorice iz koje su takmičari ponikli.

Zahvaljujući gradonačelniku na podršci koje ovaj klub ima do Glavnog grada, trener Raković je istakao da je njihov najveći cilj se pojave na Olimpijskim igrama u Tokiju. On je naglasio da njegov klub ima više od 100 članova i da su gotovo svi dio A ili B reprezentativnog tima.

„Imamo priliku da ispunimo ono što su prethodne generacije sanjale, da nastupimo na Olimpijskim igrama. Zbog toga nam je važno učešće na svakom takmičenju, a Olimpijada će biti vrhunac našeg rada“ naglasio je Raković, istučući da će uprava kluba i takmičari učiniti sve da se pokažu u Tokiju na pravi način.

Pokrivalice sa sastanka možete pogledati na sljedećem linku: https://youtu.be/sZlNzFvcQ5A

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com