Svetu vratili stan u Budvi - Volim Podgoricu

Svetu vratili stan u Budvi

Biv­šem pot­pred­sjed­ni­ku DPS-a Sve­to­za­ru Ma­ro­vi­ću i zva­nič­no je vra­ćen stan u Bu­dvi ko­ji mu je bio pri­vre­me­no od­u­zet, na­vo­di se u iz­vje­šta­ju Spe­ci­jal­nog tu­ži­la­štva. Oni pod­sje­ća­ju da je do­ni­je­ta na­red­ba ko­jom se od­re­đu­je pri­vre­me­na mje­ra obez­bje­đe­nja – za­bra­na ras­po­la­ga­nja i ko­ri­šće­nja ne­po­kret­no­sti uz za­bi­lje­žbu za­bra­ne u ka­ta­stru ne­po­kret­no­sti, a ko­ja se od­no­si na ne­po­kret­no­sti – broj/pod­broj 1906 KO Bu­dva, Ba­bin do.
Ra­di se o po­ro­dič­noj stam­be­noj zgra­di po­vr­ši­ne 259m2, voć­nja­ku 2. kla­se po­vr­ši­ne 41m2 i dvo­ri­štu po­vr­ši­ne 500m2, upi­sa­ni u LN 1511.
– Od­lu­ču­ju­ći o pred­lo­zi­ma Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva, su­di­ja za is­tra­gu Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci do­nio je rje­še­nje Kris. br. 57/17 od 28.07.2017. go­di­ne ko­jim je od­re­dio pri­vre­me­nu mje­ru obez­bje­đe­nja za­bra­ne ras­po­la­ga­nja i ko­ri­šće­nja ozna­če­nih ne­po­kret­no­sti. Pro­tiv na­ve­de­nog rje­še­nja su­di­je za is­tra­gu Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci, okri­vlje­ni i sa nji­ma po­ve­za­na li­ca iz­ja­vi­li su žal­be, ko­je su od­bi­je­ne kao neo­sno­va­ne. Sud je usvo­jio žal­bu pu­no­moć­ni­ka osu­đe­nog M.S. i pre­i­na­čio rje­še­nje su­di­je za is­tra­gu ta­ko što je uki­nuo pri­vre­me­nu mje­ru u od­no­su na imo­vi­nu – stan M.S. – na­vo­di se u iz­vje­šta­ju.
„Dan” je ra­ni­je ob­ja­vio da su Ma­ro­vi­će­vi bra­ni­o­ci u žal­bi is­ta­kli da se ra­di o imo­vi­ni ko­ja je ste­če­na 1991. go­di­ne.
– To je ured­no i pla­će­no i uknji­že­no na ime Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća, ta­ko da sma­tra­mo, s ob­zi­rom na to da mu se sta­vlja na te­ret da je iz­vr­šio kri­vič­no dje­lo 2006. go­di­ne, da je pri­mi­je­nje­na re­tro­ak­tiv­na mje­ra – ka­za­li su bra­ni­o­ci biv­šeg pot­pred­sjed­ni­ka DPS-a.
Do blo­ka­de imo­vi­ne je do­šlo na­kon što je ana­li­zom ban­kar­ske do­ku­men­ta­ci­je i do­ku­men­ta­ci­je Upra­ve za ne­kret­ni­ne utvr­đe­no da Sve­to­zar Ma­ro­vić i nje­go­va po­ro­di­ca ni­je­su ima­li na ras­po­la­ga­nju no­vac za ku­po­vi­nu mi­li­on­ske imo­vi­ne. Na spi­sku blo­ki­ra­ne imo­vi­ne je stan Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća od 90 kva­dra­ta kod bu­dvan­ske Osnov­ne ško­le „Ste­fan Mi­trov Lju­bi­ša”, če­tvo­ro­sprat­na vi­la nje­go­ve su­pru­ge Đor­đi­ne u na­se­lju Ba­bin do, dio pent­ha­u­sa od 193 kva­dra­ta, ko­ji je upi­san na ime Mi­lo­ša Ma­ro­vi­ća, oko 10 hi­lja­da kva­dra­ta ze­mlji­šta mla­đeg Ma­ro­vi­ća u Mr­če­vom po­lju, za­tim dio stam­be­ne zgra­de u ti­vat­skom na­se­lju Ka­li­manj, ko­ja je u vla­sni­štvu Mi­lo­še­ve su­pru­ge Ta­ma­re, kao i njen stan od 52 kva­dra­ta u Bu­dvi. Pod blo­ka­dom je i stan iste kva­dra­tu­re u pot­kro­vlju zgra­de u cen­tru Bu­dve, ko­ji se vo­di na ime Ta­ma­ri­nog bra­ta Iva­na Po­po­vi­ća, te nje­gov stan od 123 kva­dra­ta, po­slov­ni pro­stor od 40 kva­dra­ta i po­drum od 18 kva­dra­ta.
In­ter­pol Pod­go­ri­ca je ras­pi­sao po­tjer­ni­cu za Sve­to­za­rom Ma­ro­vi­ćem jer je pre­su­dom Vi­šeg su­da osu­đen na jed­no­go­di­šnju ka­znu za­tvo­ra zbog uče­šća u mal­ver­za­ci­ja­ma pri­li­kom pre­pro­da­je op­štin­skog ze­mlji­šta u mje­stu Pri­je­vor iz­nad Ja­za. Ma­ro­vi­ći se i da­lje na­la­ze u Be­o­gra­du, gdje Mi­loš ima sta­tus slo­bod­nog gra­đa­ni­na s ob­zi­rom da je uzeo dr­ža­vljan­stvo Sr­bi­je. Nje­mu je pre­sta­lo da va­ži dr­ža­vljan­stvo Cr­ne Go­re i sa­da je zva­nič­no dr­ža­vlja­nin Sr­bi­je. On je pod­nio za­htjev Mi­ni­star­stvu prav­de Cr­ne Go­re da ka­znu iz­dr­ža­va u Sr­bi­ji. Me­đu­tim, iz mi­ni­star­stva su ra­ni­je sa­op­šti­li da je on du­žan da ka­znu iz­dr­ža­va u Cr­noj Go­ri. Pre­ma na­god­bi ko­ju je pot­pi­sao sa tu­ži­la­štvom 30. de­cem­bra pro­šle go­di­ne, po­red ka­zne za­tvo­ra, on je pri­hva­tio i da dr­ža­vi pla­ti 380.000.M.V.P..

Slo­bod­no še­ta­ju Be­o­gra­dom

Iako su osu­đe­ni na vi­še­go­di­šnje ka­zne za­tvo­ra, Sve­to­zar i Mi­loš Ma­ro­vić slo­bod­no še­ta­ju Be­o­gra­dom gdje ima­ju pri­ja­vlje­no pre­bi­va­lište. Po­tjer­ni­ca je ak­tu­el­na, ali se po njoj ne po­stu­pa. Ma­ro­vić je zva­nič­no na li­je­če­nju u Be­o­gra­du.

Izvor: dan.co.me

1 komentar

  1. There are some attention-grabbing time limits in this article however I don’t know if I see all of them center to heart. There’s some validity however I will take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we wish extra! Added to FeedBurner as properly

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com