URA: Zločin u Štrpcima i poslije 25 godina čeka pravdu - Volim Podgoricu

URA: Zločin u Štrpcima i poslije 25 godina čeka pravdu

Suočavanje sa prošlošću i kažnjavanje najodgovornijih za zločine tokom rata iz devedesetih, jedini je put kojim se mogu iscijeliti bolne rane porodica žrtava i staviti tačka na taj mračan period istorije bivših jugoslovenskih republika, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA povodom obilježavanje dvadesetpetogodišnjice od zločina u Štrpcima.

„Zločin u Štrpcima je još jedan u nizu onih koji nas opominje da se nijesmo na odgovarajući način odnijeli prema ratnim zločinima koji su se događali na ovim prostorima. Ni 25 godina od tog stravičnog događaja većina porodica žrtava nije saznalo šta se desilo sa posmrtnim ostacima njihovih najbližih. 25 godina poslije imamo samo dvije pravosnažne presude povodom ovog zločina, dok su oni koji su bili tada na vlasti i time direktno snosili odgovornost za ovaj slučaj, i danas na istim pozicijama“, podsjećaju u Građanskom pokretu URA.

Oni su istakli i da će se u okviru svojih moći snažno zalagati da se ovaj slučaj dovede do kraja, otkriju pravi počinioci a da porodice žrtava konačno dočekaju pravdu, „koja po izreci jeste spora ali je dostižna“, zaključili su u saopštenju.

Vijesti

 

1 komentar

  1. cheers for such a great blog. Where else could anyone get that kind of info written in such a perfect way? I have a presentation that I am presently working on, and I have been on the look out for such info.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com