Ivana Španović prvakinja svijeta! - Volim Podgoricu

Ivana Španović prvakinja svijeta!

Ivana Španović je svjetska šampionka! Srpkinja je trijumfovala na Svjetskom dvoranskom prvenstva u Birmingemu!

 Nije Ivani bilo lako jer je protiv sebe imala nekoliko ozbiljnih rivalki na čelu sa Amerikankom Britni Ris, koja je branila titulu dvoranske prvakinje svijeta.Ivana, koja je važila za glavnog favorita za zlato s obzirom na to da je ove sezone je ostvarila i najbolji rezultat (6.93 m), najveću prijetnju na putu ka vrhu očekivala je upravo od Britni Ris (ove sezone najbolji rezultat 6.88 m), dok je nekoliko ostalih takmičarki ušlo u uži krug nadmetanja za medalje.

Foto: Getty images

Upravo je u Portlandu prije dvije godine zlato osvojila Britni Ris, koja sa tri Svetska prvenstva u dvorani ima tri zlata. Tada je skočila nevjerovatnih 7.22 m i pobjedila je Ivanu, ali Španovićeva je motivisana da joj se revanšira u Birmingemu.

Podsjetimo, Ivani je ovo jedna od rijetkih zlatnih medalja koju nije imala u kolekciji. Sa Svjetskog dvoranskog prvenstva ima dvije medalje, u Sopotu 2014. godine je osvojila bronzu, a u Portlandu 2016. godine srebro.

Sada je konačno došlo vrijeme za korak napred. Korak ka zlatu koje je zasluženo osvojeno! Ivana čak nije morala da nastupi u poslednje dvije serije, samo je sačekala rezultate rivalki koje su napravile konačni poredak! Mogenara je osvojila bronzu, Riz srebro!

(Telegraf)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com