Podgoričani koji čine da vam KUVANJE postane OMILJENI “SPORT” (FOTO) - Volim Podgoricu

Podgoričani koji čine da vam KUVANJE postane OMILJENI “SPORT” (FOTO)

Mnogim mladim, a i manje mladim, domaćicama je danas kuvanje “noćna mora”. Čist gubitak vremena. Djeca se podižu na pljeskavicama iz “brze hrane”, poručimo pizzu, pojedemo nešto s nogu, trčimo za poslom ili se zatvaramo u svoje sobe i dopisujemo preko Vibera ili Facebook-a. Onda se pitamo – kako se dogodilo da se udaljimo od najbližih, od supružnika, djece, prijatelja… ?

Svi se sjećamo se kako su naše majke i bake okupljale porodicu za vrijeme porodičnog ručka. Znao se red. U vrijeme ručka ili večere su svi bili tu, kuća je mirisala na svježe spremljeno jelo i kolače, bilo je toplo i ušuškano, svi su jedni drugima prepričavali događaje toga dana, i pravili planove za naredni dan.

Porodica je bila na okupu, ujedinjena, jedni drugima su bili prava podrška. Upravo ti zajednički obroci bili su simbol snažne i povezane porodice. I bilo je gotovo pravilo – u porodicama gdje nije postojao ritual zajedničkih obroka, nešto nije “štimalo”.

Sjećamo se i kako su se naši roditelji družili s prijateljima: Spremala se večera i pozivali su se prijatelji u goste. Ili smo išli u goste. Kuće su mirisale na svježe skuvano mlijeko, mamine palačinke nedjeljom ujutro ili bakine kolače vikendima na selu. Bili smo bliski, a sa porodicom i prijateljima smo svakodnevno provodili kvalitetno vrijeme.

Iako su kuće i kuhinje bile mnogo skromnije nego danas, u njima je bilo više topline.  Nije da danas ne želimo taj osjećaj bliskosti i topline doma. Želimo, ali moramo da ga sami stvorimo.  Upravo to je misija Podgoričana koji izradjuju kuhinje i kompletan namještaj u skladu sa željama i potrebama kupaca.

Njihova misija, kako kažu, je već više od decenije, da kreiraju ambijent u kojem se porodica sa radošću okuplja i dijeli zajedničke trenutke.

– Izrada namještaja po mjeri, po nama, ima dublji smisao od uklapanja elemenata u raspoložive kvadrate.  Konkretno, kuhinja je u svakoj kući čvorište gdje se ukrštaju životi njenih članova. To, koliko i kako se kuhinja koristi, govori mnogo o porodici. Možda će zvučati pretenciozno, ali naziv “kuhinja po mjeri” ne znači samo fizički izmjeriti prostor i sastaviti elemente. Kuhinja se pravi “po mjeri” porodice. Različite su kuhinje za porodice gdje se, recimo, sprema i zimnica, od onih gdje se za porodičnim ručkom okuplja samo vikendom, navode ovi Podgoričani.

Osim kuhinja, oni prave i ostali namještaj po mjeri, i to ne samo metarskoj.

-Svaka kuća, svaki dom, je različit, svako ima neku posebnu želju, negdje je prostor ograničen pa treba praviti malo “gimnastike” i raditi funkcionalne komade. Boje su takodje veoma važne, jer svaka boja nosi poruku i drukčije raspoloženje, navode. Namještaj rade od materijala po želji kupca, iverica ili medijapan koji je, kažu, veoma kvalitetan i lijepo izgleda.

U nastavku pogledajte samo neke od komada koje su napravili u ovoj firmi, a mnogo više možete vidjeti OVDJE

Sa nekom od ovih kuhinja, kuvanje će vam sigurno postati omiljeni “porodični sport”, u kojem – svi pobjedjuju.

Ukoliko želite sebi da poklonite namještaj koji će biti više od komada za popunjavanje prostora, pozovite ih na brojeve telefona 069 223 933 i ‎068023932.

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com