Blažo (8) nije iz ovog doba: Dok drugari gledaju u mobilne, on planinari, pliva, vozi bicikl, igra fudbal - Volim Podgoricu

Blažo (8) nije iz ovog doba: Dok drugari gledaju u mobilne, on planinari, pliva, vozi bicikl, igra fudbal

Osmogodišnji Nikšićanin Blažo Đukić, po aktivnostima kojima ispunjava svoje slobodno vrijeme mogao bi da bude pravi primjer i mnogo starijim sugrađanima.

Pored školskih obaveza koje besprekorno obavlja, briljira i na fudbalskom terenu, Blažo se usput bavi planinarenjem, a nijesu mu strani ni skijanje i ribolov.

Ovaj mali avanturista član je Vojnog planinarskog kluba “Kapetan” i kako ponosno ističe, najmlađi je član kluba koji Trebjesu najbolje poznaje.

Osim toga, Blažo je imao samo pet i po godina kada sam se prvi put popeo na Bobotov kuk, a planine čije sje vrhove osvojio do svoje osme godine su Durmitor, Vojnik, Lovćen, Komovi i Bjelasica.

“Na vasojevićki Kom sam se popeo dva puta i to mi je omiljena planina, Za sada planiram da sa mojim planinarima na ljeto da osvojim i Hajlu, a kasnije ćemo vidjeti koji će mi biti ciljevi”, ističe Blažo svoje planinarske poduhvate i planove za portal Onogošt.

Mali Nikšičanin na pravi način odolijeva tim modernim trendovima, a njegov primjer u eri obuzetosti djece kompjuterskim igricama dok im roditelji gledaju razne rijalitije, zaista izgleda nestvarno.

Osim planinarenja, Blažu dobro ide i baratanje loptom, pa trenutno nastupa za čak tri kluba u svom uzrastu. Golmani su redovno na mukama kada protiv sebe imaju mladog Đukića, koji redovno dokazuje svoje golgeterske sposobnosti.

“Fudbal treniram od svoje četvrte godine, a počeo sam u FK Straševina kod trenera Bora Janičića koji me je prvi put poveo na trening. Od šeste godine sam u FK Sutjeska gdje i danas treniram, a, takođe, igram Đetić ligu za FK Junior i treniram i igram utakmice sa FK Biseri iz Nikšića. Medalje koje sam dobijao su sa turnira na kojima sam učestvovao sa navedenim ekipama od koiih neki nisu bili takmičarskog kataktera jer nije bilo kategorije u mom uzrastu”, navodi mali Nikšićanin.

Blažo, koji kao učenik trećeg razreda u Osnovnoj školi “Mileva Lajović Lalatović” niže sve petice, a priznaje da mnoge stvari ne može da stigne zbog školskih obaveza. Stoga jeedva čeka ljetnji raspust da se igra sa drugarima i pliva na Krupcu, što mu je, uz vožnju bicikla, omiljena zanimacija.

A afinitet prema sportu je imao od koga naslijediti jer mu je rođeni stric Vule bio prvotimac Sutjeske. U skladu sa porodičnom tradicijom Blažo je od svoje druge godine redovni pratilac utakmica Sutjeske i nacionalnog fudbalskog tima.

“Svakoj utakmici Sutjeske i Crne Gore se radujem i sa nestrpljenjem ih isčekujem, jer ću za njih uvijek navijati i pratiti ih sa tribina kad god budem u mogućnosti”, zaključuje osmogodišnji Blažo.

Onogošt.me

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com