Podgoričanin ostaje u pritvoru, porodica pita: Da li žele da ga liše života?! - Volim Podgoricu

Podgoričanin ostaje u pritvoru, porodica pita: Da li žele da ga liše života?!

Zahtjev odbrane da se Podgoričaninu Vanji Đurišiću prekine pritvor odbijen je na jučerašnjem pretresu, uz obrazloženje da se u ovom dijelu suđenja još nisu stekli uslovi za to.

Kako je saopštila njegova supruga Danijela Đurišić, na jučerašnjem pretresu koji je započeo u 12:30 nisu se pojavila dva svjedoka Telekoma, a sudija je saslušao Vanju Đurišića i njegovog brata Sava kao i predstavnika Telekoma. Saslušanje je trajalo do 14 časova, kada je postupajući sudija objavio kraj radnog vremena i zakazao novi pretres za 21. mart.

„Nije pomogla ni priložena ljekarska dokumentacija i Vanja nastavlja ‘do daljnjega’ svoj boravak u pritvoru“, kazala je Đurišić.

Na dan 11. marta će vijeće sudija Višeg suda, koje mu je i odredilo pritvor četvrti put odlučivati o produženju istog.

Đurišićeva supruga ističe saznanje da u praksi postupajući sudija Osnovnog suda veoma rijetko preinači odluku vijeća sudija o pritvoru do okončanja postupka.

„Da li je moguće da bez ikakvih dokaza, svjedoka, čovjeka drže na pravdi Boga u pritvoru puna 3 mjeseca?  Da li je moguće da sve krivične prijave koje je naša porodica podnijela i protiv kompanije Telekom kao i protiv Stijepovića i opštine Podgorica i njegovih sramnih saučesnika u progonu naše porodice, neko drži sakrivene po kancelarijskim fiokama i do kada?“ pita Danijela Đurišić.

Tužba Glavnog grada za „ometanje posjeda“ protiv Vanje Đurišića je odbijena od strane suda i Vanja ima sva zakonska prava da svoju imovinu zagradi i kao i svaki drugi građanin ove zemlje radi sa njom što želi, dodaje ona. Ta činjenica, kako je kazala, čelnicima grada nikako ne odgovara, posebno ne pred dolazeće izbore i svim silama uz razna odugovlačenja pokušavaju da Vanju drže u pritvoru do okončanja izbora.

Danijela Đurišić: Koliko će još trajati ova agonija?

„Tortura i pritisci koje trpi naša porodica su ogromni. Vanjino zdravstveno stanje je ugroženo, u pritvoru je izgubio 12 kilograma tjelesne težine i pretrpio je dvije ozbiljne operacije.  Dok pravi kriminalci pod okriljem vlasti i zaštitom partije slobodno šetaju i po našoj i po susjednim zemljama i uživaju u plodovima svog kriminalnog bogaćenja, Vanja braneći ono što je vjekovima njegove porodice i na što ima ustavno pravo i pravo koje mu garantuje Evropska Konvencija već tri mjeseca leži u pritvoru. Koliko će još trajati ova agonija?“ rekla je Vanjina supruga, pitajući se da li oni žele da ga bukvalno liše života znajući da Vanja neće odustati od svojih prava ni po koju cijenu.

Prema njenim riječima, lažni i iznuđeni apel gradonačelnika Stijepovića izgovoren za govornicom Skupštine grada da se ubrzaju procesi koji se vode pred sudovima i da se što prije riješi situacija u kojoj se našla njihova porodica je doveo do toga da se sve samo još više razvuče i zataška.

„Čak su i mediji zaćutali pod režimskim pritiskom a rijetku novinari kojih još ima su nam saopštilii da im je zabranjeno da se bave ovim problemom“, napominje ona.

(In4s)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com