Dok sve pluta oko njih posle nevremena, Crnogorci u gumenim čizmama sjede i opušteno piju vino na Adi Bojani - Volim Podgoricu

Dok sve pluta oko njih posle nevremena, Crnogorci u gumenim čizmama sjede i opušteno piju vino na Adi Bojani

Jako nevrijeme izazvalo je problem u Ulcinju, posebno na Adi Bojani, gdje je dodatno podignut vodostaj rijeke. Poplavljene su kućice i restorani duž obale, a voda je “potopila” i Veliku plažu. Ipak,mještani su navikli na ovakav prizor, pa se nisu pretjerano uznemirili.

Selo gori, a baba se češlja. Ovo je najbolji način da se opiše prizor kom su prisustvovali Ulcinjani.

Naime, dva momka i djevojka sjede za stolom, oko njih sve pluta, a oni u gumenim čizmama najopuštenije piju vino.

Ipak, ovi mještani su navikli na ovakve situacije. Vjerujemo da im je prijalo ovo opuštanje uz vino nakon cjelodnevnog saniranja štete na poplavljenim kućicama.

Foto: Privatna arhiva

Koliko je situacija ozbiljna pokazuje i to da su pojedina sela u okolini Ulcinja odsječena od svijeta i do njih se može isključivo vodenim putem i čamcima.

Sela oko Ulcinja, Lisna i Bori, danima su odsječena od svijeta. Poplavljeni su putevi i pomoćni objekti, a kuće su okružene vodom.

Jugo i veliki plimni talas su juče potopili i ulcinjsku Veliku plažu, a upravo zbog toga je oticanje rijeke Bojane bilo otežano što je dovelo do rasta vodostaja te rijeke.

(Telegraf)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com