PISMO SA ZLATIBORA: Nije čudo sto Crnogorci vole ovo mjesto, tako je blizu, a tako daleko! (FOTO) - Volim Podgoricu

PISMO SA ZLATIBORA: Nije čudo sto Crnogorci vole ovo mjesto, tako je blizu, a tako daleko! (FOTO)

Previše obaveza, svakodnevna trka sa vremenom, vikendi u koje prenosimo poslove koje tokom sedmice nismo stigli da završimo, pa opet odlažemo odluku da ćemo „narednog vikenda“ zaista prikočiti, da ćemo isključiti mobilne i razgovarati, otići negdje gdje ćemo zaista živjeti, jedni sa drugima, radovati se malim stvarima, izlasku sunca, šetnji kroz šumu, ili skijanju… Pronašli ste se? I tražite to mjesto, tako blizu, a ipak tako daleko, gdje možete brzo stići, a pobjeći od svega na nekoliko dana, i vratiti se “napunjenih baterija”, spremni za nove pobjede, nasmijani, vedri i zadovoljni?


Sve ovo i još toga opisala je Podgoričanka Tamara R. u svom “Pismu sa Zlatibora” u kom je otkrila i šta je tako magično u vezi ovog mjesta i zbog čega ga Crnogorci, koji su ga “otkrili”, ne mijenjaju:

“Već dugo pravimo taj plan, koji je tako jednostavan, a tako komplikovan, jer podrazmijeva nespojive uslove: Da možemo da se spakujemo za jedno popodne, da nam ne trebaju pasoši i vize, da je dovoljno daleko od svega što nas podsjeća na svakodnevnu „ludnicu“, a dovoljno blizu da stignemo za nekoliko sati, da imamo prirodu koja će nas regenerisati i vratiti sebi, ali i komfor koji će nas odmoriti, a da je istovremeno dovoljno atraktivno i za našu „veliku“ djecu kojima je „smor“ da putuju sa nama. Da je toplo i udobno, da je hrana kvalitetna i ukusna, a da, opet, nije previše skupo.


Kada vam djeca krenu u srednju školu, srećni ste ukoliko uopšte pristanu da bilo kuda idu sa vama, a vi želite da ugrabite još poneki zajednički momenat u kojem ćete biti roditelji i djeca, tražite dobru priliku da im održite još neku životnu lekciju, i da im pokažete da ih volite i da ćete uvijek biti tu za njih, jer će oni već naredne zime biti negdje daleko. I, jer možda više nećete imati priliku da idete na zajedničko zimovanje pošto će u njihovim životima biti neke nove velike ljubavi, neki prijatelji, ortaci, koji će vas, roditelje, potisnuti u neku srčanu pretkomoru.
Eto, sve to sam imala na umu dok sam tražila to savršeno mjesto, gdje bismo nas petoro, muž i ja, dvoje tinejdžera i naša mezimica koja ide u prvi razred osnovne škole, proveli nekoliko dana i da svima bude dobro, i da prije svega budemo zajedno, bez gužve, obaveza, telefona i stresa koje nosi privatni posao koji radimo.


U utorak me nazvala prijateljica koja je udata u Novom Sadu i svakog ljeta provodimo po nedelju dana zajedničkog odmora na crnogorskom primorju, i rekla mi da je sa suprugom i djecom od četvrtka u Hotelu Mona na Zlatiboru, i da bismo mogli i mi doći. Nismo otišli tog vikenda, ali mi je slala fotografije predivne prirode, welness-a, skijališta, pa čak i švedskog stola u hotelu!

I njihove fotografije na kojima su srećni, opušteni i nasmijani.


Sve je izgledalo fenomenalno, prava bajka, svi u kući su pristali i već sledeće sedmice smo popakovali nešto stvari i za svega 3-4 sata smo bili na Zlatiboru. Bili smo tako blizu, ali već sami osjećaj da nismo u Crnoj Gori, da ništa nepredvidjeno ne može da „iskoči“, me opustio. Crnogorske planine su predivne, ali je Zlatibor, od mog poslednjeg odlaska, prije gotovo 20 godina, postao klasa u turističkom smislu, od smještaja do skijališta i vanpansionske ponude.

Naši tinejdžeri su uživali u skijanju na odličnim ski stazama, dok smo mi sa našom mezimicom provodili vrijeme u dugim šetnjama, obilazili okolinu ili se brčkali u bazenu.

Hotel Mona je za obezbijedio i besplatnu školicu skijanja za djecu, i dok je naša djevojčica bila na časovima skijanja, mi “matori” smo imali vremna za wellness, saunu, masaže…


U Moni su svi bili ljubazni i srdačni. Snijeg, skijanje, šetnje, druženje, smijeh, opuštanje, nasmijano osoblje, konobari, sobarice… Nije čudo sto Crnogorci vole ovo mjesto. Tako je blizu, a tako daleko. Tamo ste gosti, a ipak se osjećate kao kod kuće.


Bliži se Uskrs i nekoliko slobodnih dana i već znam gdje ćemo ih provesti. Kažu da je proljeće na Zlatiboru magično, a u Moni uvijek spreme specijalne praznične pakete! 

Pošto se uskšnji paket u Moni svake godine rasproda u rekordnom roku,  možete rezervisati odmah OVDJE  već od 147 eura po osobi za 5 dana i 4 noćenja. 

I znate šta je najbolje od svega? Za djecu do 7 godina boravak je gratis u pratnji dvije odrasle osobe, a u Moni su obezbijedili cjelodnevnu animaciju za djecu.

I to nije sve – korišćenje bazena i fitness centra je besplatno.

(Promo)

 

 

 

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com