Saša je prešao 200 km sa krstom na leđima: Ima snažnu poruku bahatim političarima (FOTO) - Volim Podgoricu

Saša je prešao 200 km sa krstom na leđima: Ima snažnu poruku bahatim političarima (FOTO)

Pozvao je ministre da rijese problem liječenja djece a da ih gradjani čekaju napolju

Saša Pavlić, čovijek sa krstom koji je prešao pješke skoro 200 kilometara, stigao je u Zagreb gdje će u 11 sati doći na Markov trg kako bi prenio svoju poruku i političarima.

Njegovi pomagači krst su unijeli u grad nekoliko sati ranije.

Za 11 sati najavljen je protest na Markovom trgu, povodom čega je na Fejsbuku juče uveče napravljen i događaj koji je već okupio hiljade ljudi, pa bi Saši na Markovom trgu moglo da se pridruži mnogo više ljudi nego što je mogao i da zamisli, prenosi Index.hr.

Saša je na ovaj način želio da izrazi protest zbog postupaka hrvatske vlade Foto: Tanjug/HINA/Daniel KASAP

Saša je putem svog Tviter profila poslao poruku premijeru.

 – Pozivam premijera republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića, ministra zdravstva gospodina Kujundžića i predstavnike udruženja oboljelih da iskoriste današnji trenutak i nađu rješenje za problem neodgovarajućeg sistema liječenja djece danas u Hrvatskoj, a da ih građani podrškom čekaju napolju – napisao je on.
Погледај слику на Твитеру
 VEĆ DANIMA HODA DA BI PRENIO PORUKU

Podsjetimo, on već danima hoda starim autoputem od Rijeke do Zagreba kako bi, kako kaže, prenio poruku. A poruka glasi otprilike ovako: “Suludo je da teško bolesna djeca već mjesecima ne mogu da dobiju lijekove, a u međuvremenu je odlučeno da se 500 miliona dolara potroši na polovne avione”.

Погледај слику на Твитеру
 Pavlić je rekao da je nošenje krsta do Zagreba jednostavno poruka, a konačni cilj sada trojice pješaka je Markov trg gdje poruku namjeravaju prenesu vlastima. Onima koji su i donijeli odluku da za avione ima, a za djecu nema.

Saša sa krstom na leđima pješači do Zagreba Foto: Tanjug/HINA/Daniel KASAP

– Kap koja je prelila čašu bila je kad sam otvorio jedne dnevne novine i vidio da na jednoj stranici piše da država nema novac za lijekove za djecu i šalje ih na klinička ispitivanja, a neka neće dobiti baš ništa. Na drugoj stranici bila je vijest o 500 miliona dolara koje će država dati za polovne avione. Mislim da bi to svakome trebalo da upali alarm. Meni je upalilo i natjeralo me da napravim ovo što radim – rekao je Pavlić Indexu.

 Saša je juče i prekuče imao velike probleme sa nogom, zbog čega je molio za pomoć. Juče mu je, nakon što je vidio njegov vapaj, došao u pomoć fizioterapeut koji mu je osposobio nogu kako bi uspio da stigne do cilja, na kojem sigurno neće biti sam.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com