Vuksanović: Dosta je bilo da mafija vodi glavnu riječ - Volim Podgoricu

Vuksanović: Dosta je bilo da mafija vodi glavnu riječ

Kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) za predsjednicu Crne Gore dr Draginja Vuksanović poručila je večeras iz rodnog Bara da od 15. aprila Crna Gora dobija predsjednicu koja će osloboditi narod i vratiti mu hrabrost da sam donosi odluke.

Predsjedničkom kandidatu DPS Milu Đukanoviću poručila je da je patriota države onaj koji plaća porez, a ne onaj koji tajkunima oprašta 770 miliona eura poreza, i milijarderu 5,6 miliona eura poreza, “bogateći njih, a siromašeći našu djecu“.

Vuksanović je kazala da je „dosta bilo da mafija vodi glavnu riječ“, najavila reviziju štetnih ugovora o privatizacijama i vraćanje resursa u okrilje države.

“Vratićemo živoit osiromašenom sjeveru, vratićemo resurse devastiranom jugu. Dosta je viš podjela na Srbe i Crnogorce, partizane i četnike, svi smo ujedinjeni u ekonomskom patriotizmu. Dolaze promjene,  dolaze pobjede, da je vječna Crna Gora”, kazala je Vuksanović.

Ona je istakla da su bombe, ubistva, podmetnuti požari posljedice trideset godina vladavine „otuđene od naroda partijske elite koju će razvlastiti svi pošteni građani“.

“Nećemo dozvoliti da nam glavni proizvod budu kupljene falsifikovane diplome, nećemo dozvoliti da naša djeca služe njihovoj i da budu najamnici privatnom posjedu otuđene partijske elite . Unervozili su se u otuđenoj partijskoj eliti ovih dana, pričaju kako je sada „biti ili ne biti“. Punjenje školske hale u predsjedničkoj kampanji je prevara. Poručujem iz Bara, na ovim izborima gubi samo jedan čovjek, a pobjeđuje cijela Crna Gora. To je ona Crna Gora koju su gradili naši preci. Ponosni smo na našu prošlost, sa nadom i vjerom gledamo u budućnost, a naš ideal je država svih slobodnih građana”, rekla je Vuksanović.

Ona je dodala da Ustav i zakoni ove države treba da budu jednaki za sve, „a ne da bivši poslanici primaju doživotne penzije, a da majke sa troje djece ne dobijaju svoje naknade“.

“Moram da vas podsjetim na izvještaje Evropske komisije da su organizovani kriminal i korupcija ušli u pore politike, mafija vodi glavnu riječ, dosta je toga bilo! Imali su kad- 30 godina – da nam obezbijede napredak, sigurnost i stabilnost. Ne  sjekirajte se, ima nas mnogo koji volimo državu više od sebe, to je suština. Presrećna sam jer sam s eu ovih mjesec dana rukovala kroz čitavu Crnu Goru sa preko 8.000 građana koji su pokazali hrabrost da javno kažu šta ih muči. Zato vas pozivam sve, bili Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Muslimani, Albanci – sve poštene ljude – nema više podjela, neće više dosadašnja vlast vladati na osnovu podjela. Stanimo svi ne za političke partije, već za slobodnu, hrabru i bolju Crnu Goru koja će pripadati svim njenim građanima. Mi 15. aprila glasamo jaka srca i slobodne misli za promjene”, navela je Vuksanović.

Na izbornoj konvenciji u sali SO Bar govorili su i Dragan Vojvodić, Vasilije Lalević, dr Emina Šabović, Ana Mećikukić, Osman Subašić i Petar Odžić.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com