Kriminalna organizacija međunarodnih razmjera pod lupom istražitelja - Volim Podgoricu

Kriminalna organizacija međunarodnih razmjera pod lupom istražitelja

Specijalno državno tužilaštvo proširilo je istragu o slučaju dvostrukog ubistva u centru Podgorice na još nekoliko osoba za koje se sumnja da su članovi organizovane kriminalne grupe, koja stoji iza likvidacije Marka Šakovića i Radivoja Jovanovića

Prema saznanjima Dnevnih novina iz izvora bliskih crnogorskim istražnim organima, radi se o grupi koja je povezana sa kriminalnim klanovima ne samo u zemlji, nego i u inostranstvu.

“Prema dosadašnjim rezultatima istrage, radi se o kriminalnoj organizaciji čije je djelovanje međunarodnih razmjera”, kazao je izvor Dnevnih novina. Specijalno državno tužilaštvo preduzima sve mjere koje mu stoje na raspolaganju. U toku je više desetina vještačenja iz svih specijalnosti, a formirani istražni timovi dobro funkcionišu. Prikupljen je određeni broj materijalnih dokaza prema kojima postoji osnovana sumnja da je ova kriminalna grupa planirala teška krivična djela i na njenom neustralisanju intenzivno rade crnogorski, ali i istražni organi u okruženju.

Marko Šaković i Radivoje Jovanović ubijeni su oko podne 31. marta u lokalu Forum u centru Podgorice dok su sjedjeli za susjednim stolovima.

Za manje od 48 sati od zločina, uhapšeni su Janko i Predrag Vukadinović iz Podgorice, Kristina Brnović, a krivične prijave podnijete su protiv Dragoljuba Ćetkovića, koji je u ZIKS-u, dok se za osumnjičenim za dvostruko ubistvo Markom Jovanovićem još traga.

Policija je u stanu Marka Jovanovića tokom pretresa pronašla spisak sa imenima osoba za koje se sumnja da su po nalogu “škaljaraca” i barskog klana praćene izvjesno vrijeme. Na tom spisku nalazi se deset imena i prezimena, a pored svakog upisani su adresa, mjesta na kojima se kreću, koja vozila koriste i šta sve imaju od imovine.

Sumnja se da su osobe sa spiska praćene kako bi bile reketirane. Tokom opsežne istrage istražitelji su došli do saznanja da je direktni egzekutor Marko Jovanović dobio oko 50.000 eura od “škaljaraca” da ubije Šakovića, koji je bio blizak sa suparničkim klanom “kavčanima”. Prema sumnjama istražitelja, braća Vukadinović iznajmila su “citroen” koji je korišćen u likvidaciji, dok je Brnović iznajmila stan u kojem su se osumnjičeni sastajali i pripremali ubistvo.

Osumnjičeni Janko Vukadinović nedavno je izašao iz zatvora, gdje je služio dvogodišnju kaznu zbog toga što je bacio bombu ispred vrata šefa barske policije Miloša Radulovića u decembru 2013. godine. Dragoljub Ćetković, koji je navodno tjelohranitelj vođe “škaljaraca”, uhapšen je krajem februara ove godine zbog sumnje da je u novembru 2017. bacio bombu u dvorište kuće Safera Toskića u podgoričkom naselju Konik. Ćetković je iz zatvora, navodno, davao instrukcije osumnjičenima kako da likvidiraju Šakovića.

Janko i Predrag Vukadinović, kao i Kristina Brnović trenutno se nalaze u istražnom zatvoru u Spužu, nakon što je im je sudija za istrage odredio pritvor do 30 dana. Janko se tokom saslušanja kod tužioca i sudije za istragu branio ćutanjem, dok je njegov brat Predrag negirao krivicu.

Zbog dvostrukog ubistva koje se dogodilo u bašti lokala Forum u samom centru Podgorice ostavku su podnijeli prvi čovjek policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog Centra bezbjednosti Jovica Rečević. Istog dana smijenjen je i rukovodilac podgoričkog Centra ANB-a Milan Kovačević, a na njegovo mjesto imenovan je Bojan Vukčević. Za v. d. direktora Uprave policije postavljen je dosadašnji pomoćnik direktora policije za Sektor granične policije Vesko Damjanović, dok umjesto Rečevića Centrom bezbjednosti Podgorica rukovodi Dragiša Mugoša.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com