Evo kako da prevaziđete proljećni umor! - Volim Podgoricu

Evo kako da prevaziđete proljećni umor!

Riječ je o sindromu prolećnog umora, koji je prouzrokovan smanjenjem imunološke odbrane organizma.

Treba da se uzme u obzir da nije riječ o bolesti, već o fiziološkom procesu, koji se javlja kod velikog broja ljudi. Olakšica je da primjenom nekoliko jednostavnih savjeta možete da pomognete sebi.

Hidratacija na pravi način

Dan treba da započnete čašom jutarnjeg napitka od pola cijeđenog limuna i mlake vode. Taj napitak možete da pripremite i za ostatak dana. U bocu s vodom dodajte nekoliko svježe isječenih kriški limuna.

Tolerancija je važna

Veoma je važno da se ne uznemiravate zbog svake sitnice u danu koja nije u skladu sa vašim planovima. Budite otvorenog uma, tolerantni i fleksibilni u svojim stavovima šta god da radite.

Disanjem do energije

Ako imate problema s buđenjem i često se borite da ustanete odmorni, spremni za sve nove zadatke, pokušajte sa vježbama disanja ili jednostavnim joga vježbama. Odvojte nekoliko minuta za sebe, osjetićete se znatno bolje i energičnije. Pazite i na higijenu sna. Idite na spavanje u isto vrijeme i u isto vrijeme se budite.

Vitamin C

Proljećni umor je i posljedica nedostatka vitamina C. Birajte namirnice koje sadrže velike količine vitamina C, kao što su narandža, ananas, limun i povrće poput paprike, brokolija, karfiola. Efikasnost unosa vitamina C biće znatno smanjena ako uz taj vitamin ne konzumiramo gvožđe, jer ono pomaže u apsorpciji vitamina C. Od minerala čija je prisutnost od velike važnosti u stanjima iscrpljenosti, umora i stresa treba istaknuti magnezijum.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com