Jadranove odlučujuće bitke - Volim Podgoricu

Jadranove odlučujuće bitke

Dugačka grupna faza polako se bliži kraju, 11. runda je već iza najboljih evropskih vaterpolo ekipa, a naš prvak Jadran Carine u naredna tri kola vodiće odlučujuće bitke za plasman na završni turnir Lige šampiona. Prva je na programu danas od 18.30h na sjeveroistoku Mađarske protiv Egera.

“Izuzetno bitna utakmica za nas, jer bi nas pozitivan rezultat ostavio u trci za završni turnir. Nema sumnje da je Eger favorit, plus igra na svom bazenu’; jasan je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Jadran nije baš u najboljoj situaciji za posljednje mjesto koje vodi na f8 (prije svega zbog neočekivanog kiksa protiv Sabadelja u Igalu), pa će mu do kraja trebati i pomoć ostalih ekipa. Špandau, koji je razbijen u Igalu, trenutno ima pet bodova više od Novljana, a u ovom kolu

igraće protiv Solnoka u gostima. Ukoliko šampion Evrope savlada njemački klub, Jadran bi pobjedom nad Egerom prišao na “minus dva” i onda bi u posljednjem kolu u direktnom duelu sa Špandauom rješavao ko ide u Đenovu. Ako, ipak, Jadran ne slavi u Mađarskoj, moraće u pretposljednjem kolu da se nada da će Sabadelj biti bolji od Špandaua, naravno i da Novljani očekivano savladaju Alfen.

“Nadamo se završnici turnira i to je ono što sada sanjamo i za šta se borimo eto poslije tolikog broja utakmica i dalje ne posustajemo”, poručio je mladi Đuro Radović.

Šansa Jadrana danas bi mogla da bude i opuštenost Egera…

“Eger je praktično već osigurao nastup na fajnal-ejtu u Đenovi, ali u svakom slučaju biće dobar meč, a mi smo spremni da pružimo svoje najbolje izdanje”, dodao je Gojković.

Jadran će i sada nastupiti bez povrijeđenog Alekse Ukropine.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com