AKCIJA POLICIJE: Oduzeta dva pištolja, 117 komada municije i 1.200 naočara - Volim Podgoricu

AKCIJA POLICIJE: Oduzeta dva pištolja, 117 komada municije i 1.200 naočara

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv V.B. (49) iz Tivta, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo nedozvoljena trgovina.

“Službenici Uprave policije su, 19.01.2018. godine, u okvru aktivnosti koje su sprovođene u sklopu operativnog štaba “Boka”, izvršili pretrese na više lokacija na području Tivta. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi V.B pronađeno je i oduzeto dva pištolja i 117 komada municije i oko 1.200 komada različitih vrsta naočara vrijednosti više desetina hiljada eura, za koje V.B. nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu. Na osnovu sprovedenih vještačenja i sagledavanja cjelokupne dokumentacije koja je prikupljena povodom prethodno opisanih aktivnosti, državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru je naložio da se protiv V.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivčno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo nedozvoljena trgovina”, saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da su službenici OB Tivat državnom tužiocu u ODT u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv V.B.

Ministarstvu unutrašnih poslova – Filijali za upravne unutrašnje poslove Tivat je podnijet i predlog za trajno oduzimanje vatrenog oružja za koje je V.B. posjedovao oružne listove.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com