Maša ima metastaze na bubezima, ali ne skida osmijeh s lica: Zovu je i Posebno dijete, KAD ČUJETE NJENU PRIČU SHVATIĆETE ZAŠTO (FOTO) - Volim Podgoricu

Maša ima metastaze na bubezima, ali ne skida osmijeh s lica: Zovu je i Posebno dijete, KAD ČUJETE NJENU PRIČU SHVATIĆETE ZAŠTO (FOTO)

Maši je neophodna pomoć jer je ona dijete koje želi i hoće da živi. Rak se proširio i mora da se liječi u inostranstvu. Najbitnije je da što prije počne sa terapijom, kako bi imala šansu da preživi.

Maša Artiko (9) je bila zdrava i srećna devojčica, a onda je bol koji je osetila promenio sve. Sada je nazivaju “Posebnim djetetom” zahvaljujući uspejsima koje ređa i duhu koji je nesvakidašnji.

 

Ljekari su joj 14. aprila ustanovili tumor bubrega sa metastazama. Za četiri dana cio život joj se preokrenuo jer ova djevojčica sada ima novi prioritet.

Iako je saznala za dijagnozu, Maša je ostala pozitivna, a njena majka Svetlana kaže kako je ponosna na svoju ćerku i njeno hrabro srce.

Kako je rekla, pred njom i Mašom je sada teška borba, ali se nada pozitivnom ishodu. O drugim opcijama, ne želi ni da razmišlja.

Svetlana je rekla kako je sve počelo od bola u bubregu. 

 

– Kada se požalila, odmah sam je odvela na Institut majka i dijete 13. aprila, ali je ljekar tad rekao da je samo previše vježbala, i da je istegla mišiće, kaže ova hrabra mama.

 

Dodaje da se Maša i sutradan požalila pa su otišle u Tiršovu.

– Tada su nam rekli da stvari stoje drugačije i objasnili su nam novu situaciju. Ostale smo cijelu noć u bolnici suočeni sa vijestima koje su promjenile sve u našim životima, objašnjava ona.

 

Svetlana je rekla kako se njihov život pretvorio u pakao, kao i da su prošle kroz potresne situacije koje nisu mogle ni da zamisle.

Sada, Maši je neophodna naša pomoć jer je ona dete koje želi i hoće da živi. Rak se proširio i ona mora da se liječi u inostranstvu. Najbitnije je da se što prije počne sa terapijom, kako bi se ovaj život spasao.

 

Ljudi dobrog srca su se već udružili i osnovali grupu za pomoć Maši. Jedna od takvih grupa jesu roditelji čiji mališani idu u vrtić Oblačak na Zvezdari.

Zahvaljujući Mladenu Tomiću koji je došao na ideju da se novac umjesto za ekskurziju skupi za Mašino liječenje, svi se se uključili u Mašinu bitku.

Roditelji su se odmah složili da je život devojčice bitniji od ekskurzije na koju zdrava djeca uvek mogu da odu.

Svi koji žele da pomognu to mogu da učine uplatom na žiro-račun:

 

Instrukcije za uplatu:
Dinarski račun
Svetlana Artiko 265-0000005179553-69

(dijaspora.news/espreso.rs)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com