Đoković razočarao fanove: Tenis mi više nije sve u životu - Volim Podgoricu

Đoković razočarao fanove: Tenis mi više nije sve u životu

Novak Đoković priznaje da su mnogi faktori uticali na loše rezultate ove godine, uključujući i stalne promjene u trenerskom timu.

On je dodao i to da mu je nekada tenis bio sve u životu, ali da sada ima porodicu, odnosno da je otac dvoje djece.

“U najmanju ruku neobično. Bio sam svjestan da je strpljenje jedini lijek, nisam sumnjao da ću se vratiti, ali nisam znao kad i u kakvoj formi. Sada je jasno da sam još daleko od nekadašnje spremnosti, ali svjestan sam da je podizanje kvaliteta igre dug proces. Moram da igram što više. Sa druge strane, prinudna pauza mi je dala više vremena za porodicu, imam dvoje djece… Tenis je dosad bio na prvom mjestu, ali nije sve. U životu bi trebalo naći balans. Imao sam podršku supruge i cijele familije i zahvalan sam im na tome. Ja sam srećan čovjek, i na terenu i van njega. Dobro, na terenu manje gledajući ove posljednje mečeve, ali radim da se sve vrati u stanje prije povrede”, kazao je on.

Đoković tvrdi da ima plan za povratak rezultata.

2Prvi korak je biti svjestan situacije, drugi je rad, treći realizacija planova i želja na terenu. Situacija je za mene nova, jer nikada nisam bio povrijeđen, ali nisam prvi kome se to desilo. Rafa Nadal i Federer su takođe imali duže pauze, pa su se vratili i to je primjer koji bi trebalo da slijedim. Bilo je i mojih grešaka, vratio sam se prije nego što je trebalo. Želja da igram bila je jača od razuma. Sada osjećam postoperativne posljedice. Nije trebalo da igram na američkoj turneji. Nije me boljela ruka, ali igrački nisam bio spreman i to je rezultiralo porazima koje moram da prihvatim kao dio cijene povratka. Meni je najvažnije da posljednjih nedjelja igram mentalno slobodan, bez opterećenja mislima o laktu. Sada treba da se koncentrišem samo na igru, na teniske elemente. I da, kao što sam rekao, malo smanjim ciljeve, bar na turnirima koji su prvi na redu. Glavni cilj treba da bude dobra igra, pa zašta bude dovoljna…

Nole na kraju zaključuje i da ima namjeru da se vrati na svjetski vrh.

“Postoje kratkoročni i dugoročni. Ovi na kratki rok su da igram što bolje, da pobjedama vraćam samopouzdanje. Na duže staze želim da opet budem u svjetskom vrhu, da igram dobro na najvećim turnirima, da budem u situaciji da neki od njih ponovo osvojim, da se vratim tamo gdje sam bio. Ključ su strpljenje i rad. Prvo imam, na drugo sam spreman. Ali, velika je razlika između treninga i mečeva. Tražim najbolji put za povratak i nadam se da ću ga naći”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com