Usvojili DJEVOJČICU, a onda saznali pravu ISTINU! - Volim Podgoricu

Usvojili DJEVOJČICU, a onda saznali pravu ISTINU!

Usvajanje djece iz “zemalja trećeg svijeta” u poslednjih nekoliko decenija postalo je popularno kod bogatih porodica sa Zapada.

 

Isto to učinile su, recimo, Anđelina Džoli i Madona. No, koliko god to pozitivno zvučalo, uvijek postoje zli ljudi koji su spremni da iskoriste teške životne priče i djecu kako bi došli do novčane koristi.

Džesika i Adam Dejvis iz SAD već su imali četvoro djece, no svejedno su odlučili da usvoje još jedno – šestogodišnju djevojčicu iz Ugande. Rečeno im je da je mala Namata ostala bez porodice.

Tata joj je umro, a mama nije brinula o njoj te je nikad nije poslala u školu. Agencija koja je organizovala usvajanje, rekla je porodici Dejvis da njena majka ne može da brine o njoj, te da bi usvajanje bilo ispravno rješenje. Oni su pristali na to, te su je 2015. posjetili u Ugandi, no ne u njenom domu, nego u sirotištu u kojem nije imala igračke, pa čak ni sobu s prozorom.

Djevojčica im se svidjela na prvi pogled pa je odlučili da je usvoje i odvedu sa sobom u SAD. No, čim je naučila engleski, Namata je počela da im priča kako joj fali njena prava mama.

Sve što im je rekla bila je potpuna suprotnost od onoga što su čuli od agencije za usvajanje. Baš sve bila je totalna laž. Shvatili su da su prevareni te da su usvojili dijete koje je živjelo srećno sa svojom majkom. Obavestili su institucije nakon čega su uspjeli da stupe u kontakt s Namatinom majkom.

Ono što su vidjeli nikako nije bila uobičajena reakcija zlostavljanog djeteta. Baš suprotno, Namata je bila presrećna kad je vidjela svoju majku preko videopoziva. S njenom biološkom majkom dogovorili su da će je školovati, te vratiti kada završi obrazovanje.

Organizacija “Reunite Uganda”, koja se bavi upravo ovakvim problemima, kasnije je saznala da je Namata praktično oteta od svoje porodice zajedno s još sedmoro djece iz njenog sela, te poslana u sirotište kako bi prevaranti došli do novca.

Porodica Dejvis znala je da je njeno usvajanje bila obična prevara te je Namatu nakon godinu vratila u Ugandu, gde sada živi sa svojom majkom.

Iako je izgledalo da će ostati bez svoje porodice, njena priča je, ipak, dobro završila, a u porodici Dejvis pronašla je dobre prijatelje koji će s njom ostati u kontaktu, vjerovatno, do kraja života.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com