OGLASILA SE AGENCIJA: Ugovor RTCG i CGO sporan - Volim Podgoricu

OGLASILA SE AGENCIJA: Ugovor RTCG i CGO sporan

Ugovor koji je Javni servis sklopio sa Centrom za građansko obrazovanje u pojedinom segmentima nije dobro koncipiran i može da utiče i na profesionalnost i na nezavisnost te medijske kuće, stav je Agencije za elektronske medije, koja će o tome zvanično obavijestiti menadžment RTCG.

Direktor Agencije Abaz Beli Džafić kaže da su mišljenje formirali na osnovu uvida u ugovor kojeg su, kao državna institucija, tražili i dobili od rukovodstva Javnog servisa, te da će isto tako tražiti i aneks ugovora kojim je napravljena korekcija spornog dokumenta.

“Dugo godina sam u ovom poslu, i do sada nijesam imao prilike da vidim sličan ugovor, a vidio sam ih poprilično. Mi smo, kao institucija, reagovali po službenoj dužnosti, službeno tražili i službeno dobili sporni ugovor, i uradili ono što je u našoj nadležnosti kao nadzornog organa analizu i mišljenje sa kojim ćemo zvanično upoznati menadžment RTCG”, ističe.

Konstatovali su, naglašava, propuste kod dva člana ugovora u dijelu prava i obaveza.

“Ocijenili smo da nijesu dobro koncepcijski postavljeni, i da kao takvi daju osnova za različita tumačenja, čime bi se moglo dovesti u pitanje funkcionisanje i nezavisnost Javnog servisa, shodno onome što je obaveza te medijske kuće prema građanima ove države. Agencija je ozbiljna institucija i do sada se nijesmo uplitali ni u kakve komentare koji su se povodom tog pitanja pojavljivali sa raznih adresa. Tek kada smo dobili ugovor, analizirali ga, sakupili potrebne informacije, možemo da kažemo jasno ugovor u jednom dijelu jeste sporan. Raduje me što je urađen aneks ugovora i nadam se da su njime otklonjeni nedostaci. Ali, i o tome ćemo dati zvanično mišljenje kada nam aneks bude proslijeđen”, kazao je Džafić za Dnevne novine.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com