Najnaprednija tehnologija za dijagnozu i liječenje raka na turskoj klinici Acibadem - Volim Podgoricu

Najnaprednija tehnologija za dijagnozu i liječenje raka na turskoj klinici Acibadem

 

Acibadem Healthcare Group posjeduje naprednu tehnologiju za liječenje i dijagnozu raka. Korišćenjem naprednih tehnoloških uređaja, Centar za radiološku onkologiju Acibadem obezbjeđuje uslugu na svjetskom nivou, kao u SAD i Evropi.

Prof dr Enis Özyar

„Karcinom je ozbiljna bolest koja postaje sve rasprostranjenija. Svake godine milioni ljudi po prvi put saznaju više o ovoj bolesti. Činjenica da ugrožava život je glavni faktor u novim istraživanjima i otkrićima naučnika u polju liječenja. Napredni tehnološki uređaji su ključni u dijagnozi i liječenju ove bolesti, a Acibadem Healthcare Group ih posjeduje“, ističe prof dr Enis Özyar iz bolnice Acıbadem Maslak.

 

Specijalista za radiološku onkologiju u bolnici Acıbadem Maslak profesor Jurzjar objašnjava odlike naprednih tehnoloških uređaja za kancer:  
Za dijagnozu

PET/CT za brzu i pouzdanu dijagnozu

PET/CT uređaj se koristi naročito u liječenju karcinoma radi otkrivanja tumora u ranim fazama i utvrđivanja malignosti ili benignosti.

INTRAOPERATIVNA 3 TESLA MAGNETNA REZONANCA

Snimke koje ovaj uređaj pravi tokom operacije mozga pomažu da se očisti cijeli tumor. Time je rizik od dodatnih operacija rezidualnih tumora smanjen.

U liječenju

CYBERKNIFE: Pouzdana milimetarska radioterapija sa radiohirurgijom

Nada za pacijente koji ne mogu da se liječe konvencionalnom radioterapijom, kojima je potrebna vrlo složena operacija ili koji imaju neoperabilne tumore.

GAMA NOŽ: Radioterapija za moždane tumore uz samo jedan zahvat

Gama nož je radiohirurški uređaj koji se koristi u liječenju tumora na mozgu bez operacije, anestezije i intenzivne njege. Pošto se izvodi samo jedan zahvat, gama nož omogućava pacijentu da ode kući istog dana poslije operacije.

RAPIDARC: Tehnologija koja smanjuje vrijeme radioterapije na dva minuta

RapidArc je radioterapijski uređaj proizveden uz pomoć visoke tehnologije koja smanjuje vrijeme radioterapijskog liječenja pacijenta. Skraćivanjem radioterapije praćene snimanjem od 15-30 minuta na dva minuta ovaj uređaj obezbjeđuje udobnost i komfor prilikom tretmana.

TRILOGY: „Tehnologija tri-u-jedan“

Uređaj Trilogy – koji obuhvata tri različite radioterapijske metode i služi kao linearni akcelerator (LINAC) – zadovoljava niz potreba, od snimanja do tretmana. Ovaj napredni tehnološki uređaj, koji se koristi i za dijagnozu i za liječenje, obezbjeđuje značajne prednosti za pacijenta kao što je npr. optimalno prilagođavanje intenziteta doze.

TRUEBEAM: Tehnologija sve-u-jednom“

Smanjuje IMRT u trajanju od 20-30 minuta na 1-2 minuta.  Pacijenti koji imaju rak mogu da imaju bolove, kašalj, otežano disanje i nedostatak pokretljivosti. Takvi pacijenti nisu u stanju da provedu duže periode na operacionom stolu. Ovaj uređaj obezbjeđuje komfor u ovim slučajevima. Uređaj je takođe važan sa ekonomskog stanovišta, jer dok drugi uređaji mogu da se koriste na samo 30 pacijenata dnevno – ovaj uređaj može da se koristi na mnogo većem broju. Ovaj uređaj takođe omogućava zračenje uz fokusiranje na nivou tačke. Uz ovaj uređaj vrijeme tretmana je smanjeno 5-6 puta u poređenju sa drugim uređajima.

Za više informacija na ovu temu pogledajte:

http://www.acibadem.rs/tehnologija/

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com