Uskoro novi servis zakazivanja pregleda: Evo šta čeka PACIJENTE - Volim Podgoricu

Uskoro novi servis zakazivanja pregleda: Evo šta čeka PACIJENTE

Ministarstvo zdravlja tokom sljedeće sedmice predstaviće zdravstvenim radnicima novi servis zakazivanja/otkazivanja specijalističkih pregleda, koji podrazumijeva da će telefonski automat pozivati pacijente na telefon nekoliko dana pred zakazani pregled kako bi se dobila potvrda hoće li pacijent doći ili ne, na koji način će baza automatski biti ažurirana i oslobođeni termini, saznaje Pobjeda.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, kada govorni automat pozove pacijenta on će za potvrdu dolaska na specijalistički pregled pritisnuti, najvjerovatnije, broj 1, a za otkazivanje, kako je za sada predviđeno, broj 9.

“To će omogućiti oslobađanje još 25 do 38 odsto novih termina, koliko se u posljednjih šest mjeseci kretao procenat neostvarenih specijalističkih pregleda”, rekli su za Pobjedu.

Sistem elektronskog zakazivanja specijalističkih pregleda, koji se primjenjuje od prošle godine, izaziva brojne probleme u sistemu zdravstvene zaštite, prije svega, na štetu pacijenata, a građani koji su se u više navrata obraćali Pobjedi, iznijeli su niz primjedbi na ovu novinu.

“Ministarstvo zdravlja pažljivo analizira svaku primjedbu pacijenata na sistem elektronskog zakazivanja i sa menadžmentom zdravstvenih ustanova traži rješenja za svaku pojedinačnu situaciju. To, još jednom, potvrđuje značaj elektronskog zakazivanja u nepogrješivom identifikovanju organizacionih i kadrovskih problema u funkcionisanju zdravstvenog sistema”,istakli su oni.

Pobjedi se i prije nekoliko dana obratio jedan pacijent koji je ukazao na problematičnu situaciju u kojoj se našao ne svojom greškom. On je “težak” srčani bolesnik zbog čega mora svakih šest mjeseci da uradi niz specijalističkih pregleda, kao i obavezan kontrolni pregled, ali uz svu prateću dokumentaciju, što mu, kako kaže, novi sistem zakazivanja uskraćuje.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com