ZA ŽIVOTA JE VIŠE LIČIO NA ANĐELA NEGO NA ČOVJEKA, A NJEGOVA ČUDA POŠTUJE CIJELI SVIJET: Ovu molitvu izgovorite za iscjeljenje tijela i duše - Volim Podgoricu

ZA ŽIVOTA JE VIŠE LIČIO NA ANĐELA NEGO NA ČOVJEKA, A NJEGOVA ČUDA POŠTUJE CIJELI SVIJET: Ovu molitvu izgovorite za iscjeljenje tijela i duše

Pravoslavna crkva i vjernici danas proslavljaju Svetog Vasilija Ostroškog

 Vasilije Ostroški se slavi kao veliki čudotvorac čija su čudotvorna djela poznata i izvan granica Pravoslavne crkve. Njegovo sveto tijelo u cjelosti počiva u ostroškoj isposnici, nepodložno zakonu truljenja, više od trista godina.

 

FOTO: WIKIPEDIA

 

Još veće čudo i dokaz svetiteljstva svetog Vasilija jeste čudotvorna moć njegovog tijela. On, koji je u svom zemaljskom životu više ličio na anđela nego na čovjeka, uzdigao je svoj duh do prestola božjeg, a svoje tijelo obesmrtio. To sveto tijelo bilo je za vrijeme zemaljskog življenja hram duha svetoga, a posle rastanka sa dušom, postalo je riznica blagodati.

Ne mogu se izbrojati razna čudesa, koja je gospod preko njega učinio i koje svakim danom čini i pokazuje nad svakim onim koji dolazi i traži pomoć posredstvom ovog velikog svetitelja, jerarha i učitelja, i podvižnika pravoslavne vjere.

 

FOTO: PROFIMEDIA

 

Mnogi vjeruju da će, ako se zavjetuju da će na svetog Vasilija otići na Duhove u manastir Ostrog, njihova, ili bolest nekog njima bližnjeg, nestati “kao rukom odnešena”.

Ako riješite da potražite pomoć ovog sveca, od danas treba da počnete strogi post koji će trajati sve dok na Trojice ili Duhove ne odete na Ostrog i tamo se pričestite.

 

FOTO: NEBOJŠA MANDIĆ

 

Ako poznajete osobu koja se sprema na ovakvo putovanje, trebalo bi da joj odnesete ulja, tamjana i pamuka da sa sobom ponese i da to ostavi kod sveca “da prenoći”.

Pamuk, ulje i tamjan koji su nošeni na Ostrog treba čuvati za “ne daj Bože”.

Za iscjeljenje tijela i duše očitajte ovu molitvu:

Sveti Vasilije, veliki ugodniče Božiji, pomozi svima pa i meni. Veliki branitelju vjere Pravoslavne, odbrani i nas koji tvoju Svetu vjeru držimo, i s nadom tebi pristupamo.

 

 

Veliki arhijereju Božiji, pomoli se Bogu Svedržitelju za sve ljude tvoje, pa na posletku i za mene nedostojnog i poslednjeg.

Tvrdoški viteže i Ostroški podvižniče, spasavaj nas od bijeda vidljivih i nevidljivih.

Zapalila te je Srpska zemlja kao večnu sveću pred prestolom Boga Živoga, pa nam sada osvetli puteve i razagnaj tugu. Molitvama i suzama zagrijavao si hladnu pešteru Ostrošku, pa zagrej sada Božijim duhom i srca naša, da se spasemo i proslavimo Boga svevišnjega i tebe Sveca Božijega.

 

FOTO: KURIR NEMANJA PANČIĆ

 

Sa svih strana sveta priticali su ćivotu tvome bolni i nevoljni, i ti si im pomagao: demone odgonio, veze đavolje raskidao, i zdravlje duševno i tjelesno ljudima darivao. Tako i sada pomozi, krštenim i nekrštenim, kao i uvijek, svima pa i meni.

Izmiritelj si bio zavađene braće, izmiri i sada sve zavađene, zbratimi razbraćene, oveseli tužne, ukroti samovoljne, iscjeli bolne. Sveti Vasilije Čudotvorče i Oče naš duhovni, čuj i usliši čeda tvoja duhovna u Hristu Isusu Gospodu našem.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com