PRED ČUDIMA SVETOG VASILIJA SVI SU ZANIJEMILI: Ruke su mu se savijale u litiji, kao da je htio da nam pomogne… Radovale su se ptice, cvijeće i životinje… (VIDEO) - Volim Podgoricu

PRED ČUDIMA SVETOG VASILIJA SVI SU ZANIJEMILI: Ruke su mu se savijale u litiji, kao da je htio da nam pomogne… Radovale su se ptice, cvijeće i životinje… (VIDEO)

Svjedoci su prvenstveno Patrijarh Pavle, mitropolit Amfilohije i vladika Atanasije, “noć prije kretanja čudotvorca su presvukli” i tom prilikom je Amfilohije primjetio da je tijelo Svetog Vasilija izuzteno dobro očuvano i kasnije ispričao “kako su se svecu ruke savijale, kao da nam je htio pomoći da ga lakše obučemo za veliki put”.

 

I drugo čudo, kao dokaz svetosti Vasilija Ostroškog, javilo se prije polaska litije:

“Oni koji su imali tu sreću da pristupe njegovim moštima prije kretanja, ljubeći naprsni krst osjetili su božanski miris koji je dolazio iz svečevih grudi”.

Najzad, cijelim putem kojim je prošla litija sa moštima čudotvorca iz Ostroga događalo se čudo radosti sveg živog: “radovale su se ptice, cvijeće, pa čak i životinje kraj kojih je litija sa svecem prolazila”.

Posebno je bila zapažena radost jednog konja Zelenka:

“Zelenko je dugo trčao u koloni automobila, kao da je i sam želio da pokaže radost što je živ na dan kada najveci  sin Hercegovine obilazi svoju svetu i biblijsku Otadžbinu”.

2 komentara

  1. Thank you for another informative website. Where else could I get that type of information written in such a perfect way? I have a project that I’m just now working on, and I’ve been on the look out for such information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com