Namjere su mi bile časne, još jednom se izvinjavam svima - Volim Podgoricu

Namjere su mi bile časne, još jednom se izvinjavam svima

Ovogodišnji predstavnik Crne Gore na Eurosongu Vanja Radovanović, ponovo se obratio javnosti nakon što je njegov vic o djeci sa invaliditetom izazvao brojne osude.

Ovom prilikom se zahvalio onima koji nijesu pristali na hajku, te dodao da oprašta svima koji su njemu i njegovoj porodici  željeli najgore.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti: 

Osjećam ogromnu potrebu da još jednom uputim javno izvinjenje svima onima koji su se našli uvrijeđenim mojim riječima izgovorenim 2. maja na konferenciji za medije u Lisabonu, kada sam pokušao da interpretiram šalu britanskog komičara Rikija Džervejza.

Kada sam je ispričao, nijesam imao ni primisao u glavi da se šalim sa djecom koja imaju oštećenja sluha, vida i govora, i/li djecom koja su oboljela od kancera, već sam taj vic ispričao misleći da će svi razumjeti da se on zapravo bavi okrutnošću života. Na žalost, većina to nije razumjela, jednako kao ni moju šalu upućenu ženama iz delegacije i meni je najiskrenije žao zbog toga.

Izrugivanje s jednom bolešću kao što je kancer i stanju, kao što je invaliditet, ili ženama jer su žene, odnosno različitostima, takođe, nije bila moja namjera, jer sam još kao mali i sam osjetio kako je izgubiti nekog najdragocijenijeg i to jednu ženu, zbog bolesti i nipošto sebi ne bih dozvolio, niti oprostio da mi to bude predmet šale.

Odgovornost za sve učinjeno je isključivo moja, a ne nikako bilo koga od članova  naše delegacije i veoma mi je žao što su se zbog mene našli u veoma nezavidnoj situaciji, ne samo oni, već cijela ekipa RTCG-a, koja je više od tri mjeseca na ovom projektu radila svoj posao izuzetno časno, predano i profesionalno (što dokazuje i nagrada za najbolju od 43 delegacije na Eurosongu) i želim da naglasim da preuzimam apsolutnu odgovornost za svoje postupke i sve što se dešava.

Meni kao pojedincu su uvijek smetali stavovi i odnos društva prema djeci koja su drugačija na bilo koji način. Zato sam nebrojeno puta sam bio podrška različitostima jer bi one trebale biti vrijednost ovog društva, a morale bi imati podršku sistema.

Oni koji me poznaju, znaju da kroz život idem trudeći se da budem čovjek i da govorim više kroz djela, a manje kroz riječi. Tako će uvijek biti.

Opraštam onima, koji su u reakcijama na moje riječi, meni, mojoj djeci, mojoj porodici prijetili, proklinjali, željeli najgore, spominjali sanduke i djecu u istoj recenici, spominjali one koji više ne mogu ništa da kažu.

Hvala svima koji nijesu pristali na hajku.

Vjerujem da ćemo se moja porodica i ja od ovoga oporaviti, da ću svojim radom i angažovanjem, prije svega djeci i ugroženim grupama, ali i svima ostalima,  opet dokazati da su mi namjere bile časne i da to, ništa, pa ni jedan nepromišljeni vic ili šala na račun žena, ne može promijeniti.

Još jednom duboko izvinjenje svima koji su bili uvrijeđeni.

 

2 komentara

  1. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your site? My blog is in the very same niche as yours and my visitors would certainly benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this alright with you. Thanks a lot!

  2. Websites we think you should visit… […]although websites we backlink to below are considerably not related to ours, we feel they are actually worth a go through, so have a look[…]……

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com