E, OVO JE PROPUST: Baku Radojku (69) ljekar proglasio MRTVOM, ona “oživjela” u mrtvačnici - Volim Podgoricu

E, OVO JE PROPUST: Baku Radojku (69) ljekar proglasio MRTVOM, ona “oživjela” u mrtvačnici

Dr Krasin je nakon ovog događaja na godišnjem odmoru do daljneg, dok se ne utvrde sve okolnosti do kojih je doveo ovaj propust

Dr Zoran Krasin iz kikindskog Doma zdravlja, koji je u ponedjeljak oko 22.30 konstatovao smrt bake Radojke Stankov (69) u Starom domu Gerontološkog centra u Kikindi, da bi medicinsko osoblje u utorak konstatovalo da žena daje znakove života, rekao je da je ovo za njega “čudo neviđeno”.

– Samo što infarkt nisam dobio, u šoku sam bio kad sam vidio živu baka Radojku. Ne znam šta da vam kažem, savjesno sam uradio svoj dio posla i učinio sve što je bilo u mojoj moći – izjavio je dr Krasin, piše Alo.rs.

PODGORICA: Porodilju otpustili iz KCCG sa TUDJOM BEBOM

SINDIKAT KCCG: Beba nije namjerno zamijenjena

POSLE 40 GODINA OTKRILE DA SU ZAMJENJENE NA ROĐENJU: Dok je jedna imala srećno djetinjstvo, druga je preživjela pravi pakao

On je dodao kako je “baka Radojka teško bolesna, ima najteži oblik Alchajmerove bolesti, samo 30 kilograma, blijeda je i mršava“.

– Ono što je za nju karakteristično je da ima jaku neurološku terapiju koja je dovela do minimalnog rada njenih vitalnih funkcija. Redovno sam je pregledao, puls se nije osjetio, opipavao sam na vratu karotidne arterije, zjenice su joj bile raširene, nije imala reflekse, bila je bijela i hladna – uznemireno je ispričao dr Krasin.

Porodična kuća Radojke Stankov iz Kikinde Foto: Google Street View

Krasin je istakao kako je “van sebe”, ovaj posao radi 26 godina i toliko života je spasao.

– Vjerujte mi, kad sam sve ispričao jednom kolegi, rekao mi je da bi i on isto uradio. Žao mi je što se to desilo, a opet sam srećan što je starica živa. Takva vam je naša ljekarska profesija. Neka komisija u Domu zdravlja i inspekcija daju konačnu odluku – naveo je doktor iz Kikinde.

On se prisjetio ovog, u najmanju ruku, čudnog događaja koji se desio.

– Samo 3 sata prije bake Radojke, kontatovao sam smrt jednog djede sa kojim su je smestili zajedno u prostoriju za preminule u Gerontološkom. U ponedjeljak uveče odmah sam po pozivu ponovo došao, a njihov dežurni tehničar mi je rekao da misli da je baka mrtva. Naravno, moja je odgovornost. Starica je ležala pored dede i već su je obukli za sahranu – ispričao je on.

Dr Krasina su ujutru pozvali iz Gerontološkog centra da mu saopšte da je baka živa.

– Šok sam doživio kada su me ujutru zvali da je ponovo pregledam. Baku Radojku su već premjestili u njenu sobu. Mislim da je jaka neurološka terapija koju dobija uticala na nju. Sve vitalne funkcije radile su minimalno – rekao je on.

Ispituje se slučaj bake koja je “oživjela” Foto: Google Street View

Dr Krasin je nakon ovog događaja na godišnjem odmoru do daljneg, dok se ne utvrde sve okolnosti do kojih je doveo ovaj propust.

NARUČILI KOVČEG I UMRLICE

U Pogrebnom preduzeću “Eukaliptus pro” rekli su da im se obratio neko od rodbine porodice Stankov i da je naručio kovčeg i štampanje umrlica za rođaku.

– Nakon toga, u utorak ujutru, otišli smo po baku Radojku u Stari dom Gerontološkog centra. Bio sam u kolima sa vozačem kada su nam rekli da je baka živa – rekao je vlasnik preduzeća.

Na pitanje u koliko sati uveče u ponedjeljak, kada preduzeće ne radi, su Radojkini rođaci došli da zakažu pripreme za sahranu, s obzirom da je proglašena mrtvom oko 23 sata, nije dobijen odgovor.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com