Vjenčanje godine: Princ Hari i Megan Markl stali na ludi kamen (FOTO) - Volim Podgoricu

Vjenčanje godine: Princ Hari i Megan Markl stali na ludi kamen (FOTO)

Britanski princ Hari i američka glumica Megan Markl vjenčali su se u kapeli Svetog Džordža u dvorcu Vindzor. Nadbiskup je obavezao mladu i mladoženju da se poštuju i vole, ali i njihove porodice da im u tome pruže podršku. Svi prisutni dobili su brošure u kojima se precizno navodi kako će teći ceremonija, kako bi mogli da učestuju u pjevanju.

Nakon što je završena ceremonija vjenčanja mladenci su sjeli u kočiju koja će ih 25 minuta voditi kroz Vindzor.

Ceremonija je trajala oko sat vremena.

Hari nosi prsten od velškog zlata, koji je poklon engleske kraljice Elizabete. Prinčev vjenčani prsten je od platine. Oba prstena napravljena su u londonskoj juvelirnici “Kliv end Kompani”, koja je izradila i vjerenički prsten Megan.

1905vjencanje3

Megan Markl dočekana je uz veliki aplauz. Pojavila se u jednostavnoj bijeloj venčanici sa dugim velom i tijarom. Princ Čarls dopratio je mladu do oltara umjesto oca, koji je u bolnici. Meganina majka nije mogla da zadrži suze.

1905vjencanje2

Osim kraljevske porodice, vjenčanju prisustvuju Opra Vinfri, Idris Elba, Džejms Blant, Elton Džon, Džejms Kordon, Serena Vilijams, Sara Ferguson i kolege Megan Markl.

Kamere su snimile i Pipu Midlton sa suprugom, glumca Džordža Klunija sa suprugom i fudbalera Dejvida Bekama, takođe u pratnji ljepše polovine.

1905vjencanje7

Među brojim gostima iz Britanije, ali i iz država širom svijeta, su i sestre pokojne Harijeve majke Dejane Spenser, poznate kao Lejdi D.

Na hiljade obožavalac  okupilo se u Vindzoru. Mnogi nose britanska obilježja, ogrnuti su zastavama i raduju se kraljevskom vjenčanju.

1905vjencanje5

“Ovo je trenutak kada svi možemo da slavimo preporod kraljevske porodice. Ovo je i trenutak kada cijela zemlja može da se ujedini, umjesto da bude podijeljena. Ovo je dan kada se možete ponositi time što ste Britanac”, kazao je Keni Mekinli (60) iz Škotske, prenosi Tanjug.

1905vjencanje4

Niki i Met Praner iz Amerike produžili su odmor u Britaniji kako bi bili tu na dan kraljevskog venčanja.

1905vjencanje6

“Kampovala sam cijelu noć zbog vjenčanja Kejt Midtlon i princa Vilijama i rekla sam da to više nikada neću raditi i evo me opet”, navodi Niki za BBC.

Tanjug/Foto: Reuters

1 komentar

  1. Very interesting blog. I especially enjoy content that has to do with health and fitness, so it’s of particular interest to me to see what you have here. Keep it up! facial exercises

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com