Vojska korisna za civilni sektor: Kuči su to već osjetili - Volim Podgoricu

Vojska korisna za civilni sektor: Kuči su to već osjetili

Aktivnosti Inžinjerijske čete pokazatelj su da Vojska Crne Gore može u mirnodopskim uslovima da bude veoma korisna za građana i civilni sektor, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković.

Ulaganje u kapacitete Inžinjerijske čete se isplaćujeUlaganje u kapacitete Inžinjerijske čete se isplaćuje

“Nastavićemo da podižemo sposobnosti Vojske i Inžinjerijske čete, kako bi mogla da odgovori potrebama i u drugim djelovima Crne Gore, jer ono što smo vidjeli u Kučima svakako je za ponos”, rekao je Bošković prilikom obilaska radova koje Inžinjerijska četa Vojske obavlja na teritoriji Kuča, odnosno na proširenju puta Ubli – Raće – Momče i proboju puta Kosor – Kupusci.

On je dodao da se ulaganje u kapacitete Inžinjerijske čete već isplatilo u Kučima, kao i da je, nakon samo šest mjeseci, tripartitni ugovor između Vojske Crne Gore, Fonda za razvoj Kuča i Glavnog grada prevazišao očekivanja.

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da je Bošković objasnio da Vojska obavlja intenzivne radove u predjelu Kuča kako bi doprinijela da taj kraj bude priveden turističkoj namjeni i da se valorizuju potencijali Kučkih korita.

Direktor Fonda za razvoj Kuča, Radomir Prelević, rekao je da će obavljeni radovi, po završetku, predstavljati izvanrednu mogućnost za bolji život Kuča.

“Vojska Crne Gore je u proteklih nekoliko godina realizovala projekte u Kučima o kojima se generacijama sanjalo“, kazao je Prelević..

On je dodao da je u protekle dvije godine Vojska dala odlučujući doprinos na putu Kakaricka-Fundina – Zatrijebač, gdje i pored velikog ulaganja dijaspore iz Sjedinjenih Američkih Država, put nije mogao biti završen bez odlučujućih radova koje je realizovala Vojska.

Prelević je najavio da će se u narednom periodu posvetiti pažnja radu na putevima koji omogućavaju turističku valorizaciju tog kraja.

„Dakle, Vojska, Fond za razvoj Kuča i Glavni grad su dobitna kombinacija“, poručio je Prelević.

Angažovanje Inžinjerijske čete na unaprijeđenju infrastrukture širom Crne Gore predstavlja nastavak uspješne realizacije projekata Vojske sa lokalnim upravama. Proteklih godina, Inžinjerijska četa je obavljala poslove proboja novih i proširenja postojećih puteva, sanacije klizišta, sječe šiblja, nasipanja i čišćenja puteva, pri čemu su svi radovi obavljeni u izuzetno teškim terenskim i zemljišnim uslovima, što iziskuje upotrebu minsko-eksplozivnih sredstava i veliko naprezanje mehanizacije.

Vojska Crne Gore je prošle godine na teritoriji Opštine Podgorica obavila radove na sanaciji puta Fundina – Zatrijebač, probila put u naselju Dinoši-Pikalje i očistila oko 30 kilometara katunskih puteva.

rtcg

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com