Stiglo saopštenje iz Haga: Ovo je prava istina o zdravstvenom stanju Ratka Mladića - Volim Podgoricu

Stiglo saopštenje iz Haga: Ovo je prava istina o zdravstvenom stanju Ratka Mladića

Sudski Mehanizam u Hagu danas je saopštio da je zdravstveno stanje generala Ratka Mladića pod kontrolom i da se “pomno prati” u sudskom pritvoru u Ševeningenu.

U podnesku koji je apelacionom veću uputio sekretar suda piše da se medicinsko osoblje u pritvoru pobrinulo za sve zdravstvene probleme na koje se Mladić požalio.

– Medicinsko osoblje u pritvoru UN pomno prati Mladićevo zdravlje – navedeno je u podnesku.

Sekretar suda ocjenjuje da je to suprotno nedavnim tvrdnjama Mladićeve odbrane.

– Štaviše, u slučaju bilo kakvog ozbiljnog medicinskog incidenta, određeni članovi porodice i branioci su informisani u skladu sa pravilima – navodi se u podnesku.

Sudnica Haškog tribunala-Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Facebook/Index.hr

Sekretar Mehanizma je negirao tvrdnju odbrane da ljekarska služba u pritvoru odbija da Mladiću dostavi medicinsku dokumentaciju o liječenju.

Po dogovoru sa samim Mladićem, zdravstvena služba mu dostavlja dokumentaciju, a i sam Mladić je “izrazio zadovoljstvo” zbog toga, navodi sudski sekretar.

U današnjem podnesku, sekretar je negirao i tvrdnju odbrane da joj je djelimično uskraćeno finansiranje iz suda.

Te tvrdnje odbrana je iznela u nedavnom zahtevu da joj rok za podnošenje žalbe na prvostepenu presudu bude produžen za još tri mjeseca.

Prvostepenom presudom bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić (76) osudjen je na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici, progona Muslimana i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem i uzimanja pripadnika Unprofora za taoce, 1992-95. godine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com