Crnogorski penzioneri dobili svoj portal, uskoro i prvi Senior festival - Volim Podgoricu

Crnogorski penzioneri dobili svoj portal, uskoro i prvi Senior festival        

Crnogorski penzioneri dobili su prvi I jedini portal za seniore penzioneri.me  web lokaciju na kojoj će seniori moći da se informišu o svim temama od značaja za penzionersku populaciju, da medjusobno komuniciraju na forumu i online čatu, i razmjenjuju mišljenja i iskustva.

Portal penzioneri.me dio je sireg projekta “Senior Net” koji ima za cilj povezivanje I socijalnu inkluziju penzionerske populacije u Crnoj Gori, kroz edukacije za koristenje internet tehnologija, organizaciju dogadjaja za seniore, obezbjedjivanje povoljnosti prilikom kupovine roba I usluga.

-Zakonske regulative u vezi penzija I penzionera, teme zdravlja i zdravstvena njega I ustanove, zdravi stilovi života u trećem dobu, starački domovi, generacijski jaz, odnosi sa djecom i unucima, reportaže I priče o pojedincima, intervjui sa relevantnim donosiocima odluka iz oblasti penzija i zdravstvene njege pezionera, popusti I akcije, hobiji I posao, ljubav u trećem dobu… sve će to biti teme na ovoj web platformi I u online zajednici trećeg doba. Portal je, medjutim, samo dio projekta posvećenog nasim najstarijim sugradjanima koji treba da im popravi kvalitet života. kroz bolje informisanje, edukaciju, druženje I aktivno uključivanje u drustvena dogadjanja. U Crnoj Gori ima 130.000 penzionera, ali manji broj je drustveno aktivan, iako svojim iskustvom, znanjem I energijom, mogu mnogo da daju, kaže koordinatorka i PR projekta Milena Čavić.

Projekat Senior Net realizuje Institut za savremeno obrazovanje i stručno usavrsavanje “Montenegro Education” u saradnji sa Udruženjem penzionera, a uz podrsku drustveno odgovornih kompanija “Idea” I “Societe General Bank”.

-Zahvalni smo sto su u “Idei” I “SGM” prpoznali značaj projekta I potrebu da kao drustvo u cjelini, uključujući odgovorne kompanije I institucije, mnogo vise pažnje posvetimo onima bez kojih ne bi bilo ni nas. Penzioneri su zapostavljena kategorija kada je u pitanju briga društva, i uvjereni smo da ćemo kroz ovaj projekat uspjeti, ne samo da poboljšamo kvalitet njihovog života,  već i da skrenemo pažnju javnosti na njihove potrebe, prije svega socijalne prirode, kaže Čavić I dodaje da  penzonere u Podgorici uskoro očekuje lijepo iznenadjenje i zabavno edukativno druženje – prvi crnogorski Senior festival.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com