GRUPA ALBANACA IŽIVLJAVALA SE NAD SVEŠTENIKOM I NJEGOVOM ŽENOM I DJECOM: Presjekli im put pa zaprijetili kalašnjikovim! - Volim Podgoricu

GRUPA ALBANACA IŽIVLJAVALA SE NAD SVEŠTENIKOM I NJEGOVOM ŽENOM I DJECOM: Presjekli im put pa zaprijetili kalašnjikovim!

Grupa Albanaca, njih desetak, kod sela Žač, nedaleko od Kline, na Kosovu i Metohiji, presrela je lokalnog sveštenika, oca Stevana Markovića, koji se svojom porodicom vraćao sa službe u Pećkoj patrijaršiji, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

“Svešteniku su Albanci prvo prepriječili put, a potom se okupila veća grupa, koja je rukama počela da udara o kola i slomila prednje staklo na vozilu”, navodi se u saopštenju i dodaje da su tom prilikom petogodišnji blizanci i sveštenikova supruga pretrpjeli veliki strah.

 

Jedan od lokalnih Albanaca, inače, pripadnik porodice Keljmendi, koji je i ranije napadao srpske povratnike u Žaču, počeo da prijeti da će donijeti oružje, pojašnjava se u saopštenju.

Ističe se da je otac Stevan posle toga u Osojanu razgovarao sa britanskim ambasadorom Rurijem O Konelom, kome je detaljno ispričao šta se dogodilo, kao i šta je bilo ranije u Petriču, kada su Albanci kamenovali Srbe, koji su išli u crkvu na obilježavanje Sv. Trojice. Otac Stevan je, naime, bio zajedno sa vjernicima na litiji u Petriču.

 

Otac Stevan o napadu

“Vraćali smo se iz Pećke Patrijaršije ka Osojanima, bilo je sedam sati ujutro. U mjestu Žač posred puta je bio kombi sa otvorenim vratima, a dodatno pored je stajao čovjek koji je prosipao vodu, tako je da je put bio potpuno blokiran. Stao sam i zamolio da zatvore makar vrata od kombija kako bismo prošli. U tom trenutku nisam ni pomislio da je to blokada za mene, za moju porodicu”, rekao je otac Stevan za “Blic”.

 

Albanci, članovi porodice Keljmendi nisu pomjerili kombi, sveštenik Srpske crkve pokušao je okolo da prođe. Nije bilo mjesta.

 

“Otvorio sam prozor i oni su krenuli ka nama. Videjli su da sam u mantiji i pomislio sam da žele da se izvinu zbog blokade. Htio sam i ja da izađem da kažem, da je sve u redu. I taman kada sam malo otvorio vrata, jedan od njih šutnuo je svom silinom vrata. Nasrnuli su. Počeli da šutiraju kola i polomili stakla. Djeca su počela da plaču”, priča otac Stevan.

 

Kako su se svi članovi porodice Keljmendi okupili oko kola i tako oslobodili dio puta, sveštenik je dajući gas uspio da prođe pored barikade. Slučaj je odmah prijavljen kosovskoj policiji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com