Vrhunski telefoni više neće morati da koštaju 1.000 eura zahvaljujući novom Snapdragon čipu - Volim Podgoricu

Vrhunski telefoni više neće morati da koštaju 1.000 eura zahvaljujući novom Snapdragon čipu

Qualcomm je upravo najavio novi procesor – Snapdragon 710. U pitanju nije bolja 600 serija, već je to potpuno novi proizvod koji bi mogao da promijeni način na koji gledamo i kupujemo telefone.

Na papiru, 710 izgledao kao veoma dobar sistem na čipu (SoC), a u stvarnosti bi mogao da se posmatra kao jeftini vrhunski čip koji ima više zajedničkog sa 800 serijom – čipovima koji trenutno pogone najbolje telefone na svetu.

Drugim riječima, serija 700 bi trebalo da popuni veliku prazninu u performansama koja postoji između 600 i 800 serije.

Foto: Qualcomm/Nova Snapdragon serija popunjava veoma važnu prazninu

Snapdragon 710 SoC je napravljen korišćenjem 10nm procesa, koji se koristi i u izgradnji 800 serije, i zbog toga je nevjerovatno energetski efikasan.

Ali to je samo početak jer energetska efikasnost utiče i na dugovječnost komponenti unutar telefona.

Da je ovo jedina promena u odnosu na 600 soriju, bila bi dovoljna jer donosi duže trajanje baterije, bolje performanse tokom dužeg vremenskog perioda i produženi životni vijek za hardver.

Ali to nije jedina promena.

Foto: Promo/Snapdragon 710 bi mogao da pokrene mobilnu revoluciju

710 čip će uraditi još nešto – nešto što se ne može vidjeti gledanjem u specifikacije. Novi čip će dozvoliti kompanijama da naprave telefone kakve želimo, samo što nas neće koštati 1.000 eura.

Snapdragon 845 je dizajniran da pogoni Microsoft Windows laptop i nije potreban u telefonu kao što je Galaxy S9. Međutim, taj posao ne može da obavlja 600 serija.

Ali, to bi bio savršen posao za Snapdragon 710.

I ne samo to, jeftinije premijum telefone bismo mogli da kupujemo češće, a samim tim bi razlika u zaradi zbog cene neke kompanije bila popunjena. I što je najvažnije, korisnici bi bili srećni.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com