Počeo Džada Film Fest: Pogledajte kako je bilo sinoć i gdje se ide večeras - Volim Podgoricu

Počeo Džada Film Fest: Pogledajte kako je bilo sinoć i gdje se ide večeras

Četvrto izdanje Džada Film Fest-a 2018 počelo je filmom “Kad porastem biću kengur, u ulici Svetozara Markovića, tražilo se mjesto više.

Na samom otvaranju publici se obratila gospođa Nela Savković – Vukčević, sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport glavnog Grada.
“Koliko je snažna čarolija slika potvrđuje podgorički Džada Fest. Veliko platno, duh i vaša energija noćas igraju glavnu ulogu u Podgorici.”

Publici su se obratili Ana Martinović, ispred komanije mtel, generalnog sponzora festivala, Nikola Vukčević selektor festivala i Nina Lončar ispred organizacije Džada Film Fest-a.

Festival je otvorio, putem video snimka, režiser filma “Kad porastem biću kengur”, Radivoje Raša Andrić, koji je izrazio žaljenje što nije bio u prilici da prisustvuje i samom otvaranju.
“Kada sam pogledao FB stranicu Džada Film Fest-a bilo mi je tek tada žao što neću moći da se izležavam sa vama na strunjačama po gradskim ulicama i gledam film. Ja trenutno snimam još dva filma, pa ćete me možda zvati još jednom, makar i kokice da prodajem.”

Otvaranjem Festivala i početkom prve projekcije otvorena je zvanično i sezona zelenih festivala. Svi filmovi tokom Džada Film Fest-a će biti projektovani uz pomoć opreme za solarni bioskop.

Petog juna, je na repertoaru španski film “Volver”, koji će se prikazivati u Citi kvartu. Projekcije počinju sa prvim mrakom, ali organizatori pozivaju posjetioce da dođu ranije da bi zauzeli mjesto i da ponesu svoje stolice, fotelje, hoklice….kako bi se udobno smjestili.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com