PODGORICA: Jedna osoba UHAPŠENA, privedeno SEDAM lica! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Jedna osoba UHAPŠENA, privedeno SEDAM lica!

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, tokom prethodne večeri izveli akciju u kojoj su priveli sedam lica, a od kojih su oduzeti 191 paketić sa sadržajem heroina, jedan sa sadržajem marihuane i tzv. džoint, ukupne težine oko 60 grama. Nakon kriminalističke obrade i konsultacije sa tužiocem, jedno od tih lica je lišeno slobode. Ovom akcijom je otkriven i spriječen još jedan slučaj tzv. ulične prodaje opojnih droga.

Naime, službenici CB Podgorica i PJP su, u noći između 05. i 06.06.2018. godine, u sklopu aktivnosti koje preduzimaju na kontroli bezbjednosti interesantnih lica, a sprovodeći kontinuirane akcije u cilju subijanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, u akciji koju su izveli kontrolisali, B.S. (36), B.S. (29), E.L. (26), M.K. (18), Š.A. (24), K.S. (31) i V.L. (23).  Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli 191 paketić sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, jedan paketić sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana i tzv. džoint, ukupne težine oko 60 grama.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Kriminalistička obrada sedam privedenih lica, izvršena u prostorijama CB Podgorica, uputila je na sumnju da pronađena opojna droga pripada B.S. (36). Sumnja se da je ovo lice posjedovalo heroin i marihuanu u namjeri da ovu drogu stavi u tzv. ulični promet.

B.S. je, nakon konsultacija sa tužiocem, lišen slobode i zadržan je u policijskim prostorijama do privoda tom tužiocu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici CB Podgorica će nastaviti pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, kao i aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com