Najbolje voće za mršavljenje - Volim Podgoricu

Najbolje voće za mršavljenje

 

Da li se bezuspješno trudite da izgubite suvišne kilograme i više ne znate šta više da radite? Voće vam može pomoći da brže smršate.

Najbolja stvar kod voća je to što je ukusno, tako da vam neće dosaditi čak ni ako ga jedete svakog dana. Štaviše, voće je bogato vitaminima, mineralima i vlaknima.

1.Lubenice

Lubenice nezasluženo imaju lošu reputaciju zbog visokog sadržaja šećera. Međutim, one će vam sigurno pomoći da smršate jer sadrže preko 90% vode. Zahvaljujući sadržaju arginina, one pomažu u bržem sagorijevanju masnoća i redukciji uskladištenih masti.

Porcija od 100 grama lubenice sadrži samo 30 kalorija, a dugo će vas držati sitim.

Da biste izbegli nagli porast šećera u krvi, najbolje je da pre ili posle toga jedete proteine. Idealno vreme za lubenicu je između obroka piše, Dijetaifitnes.com kako bi vam ublažila glad.

2.Limun

Drugo čudesno, a jeftino voće koje će vam pomoći da smršate je limun.

Imajte na umu da je najbolji način da smršate eliminacija toksina iz organizma i čišćenje jetre i probavnog trakta.Najbolji način da to uradite jeste da pijete svež sok od limuna. On pomaže u čišćenju i detoksikaciji organizma zahvaljujući visokom sadržaju riboflavina, vitamina B i C, kao i minerala (fosfor, magnezijum).

Najbolji način da iskoristite limun jeste da svakog jutra na prazan stomak popijete sok od pola limuna razmućen u čaši tople vode.

3.Jabuke

Jabuke su popularne jer su veoma praktične. Ne morate da ih ljuštite, tako da ih uvijek možete ponijeti sa sobom za užinu. One su veoma bogate vlaknima i sadrže dosta vode.Upravo zato će vas učiniti sitim, a nećete unijeti u sebe mnogo kalorija.

Jedna jabuka srednje veličine sadrži oko 72 kalorije i to je čini idealnom namirnicom za mršavljenje.

Zelene jabuke imaju najviše polifenola i vlakana, što je veoma dobro za regulaciju crevne mikroflore.

Najbolje je da svakog dana pojedete po jednu jabuku. Možete ih ubaciti u smuti, jesti za užinu ili skuvati sa ovsenom kašom ili povrćem za večeru.

4.Borovnice

Svako bobičasto voće je odlično za zadravlje. Međutim, smatra se da su borovnice najbolje za mršavljenje.

Jedna šolja borovnica sadrži 83 kalorije. Borovnice će vam ubrzati metabolizam, što znači da će vaše tijelo bolje sagorefati kalorije.

Borovnice su bogate vlaknima i lako zasićuju.Povrh svega, borovnice su dobre za snižavanje holesterola i poboljšavanje kognitivnih funkcija.Možete jesti sveže borovnice, ubacivati ih u smutije ili praviti sok od njih. Mada na tržištu postoji dosta ovakvih suplemenata, najbolje je da ih jedete svježe.

5.Banana

Banane u prosjeku imaju 108 kalorija i 18 grama ugljenih hidrata. Banane su bogate enzimima koji ubrzavaju varenje tako što doslovno podstiču prolazak hrane kroz probavni trakt.One su bogate vitaminom B6, koji pomaže u kontroli nivoa šećera u krvi.

Bananas

Takođe, one su odlična užina nakon napornijeg treninga.Banane sprečavaju grčeve u mišićima i regulišu krvni pritisak. Sve to čini banane najboljim voćem za mršavljenje.

6.Grejpfrut

Pola grejpfruta pre svakog jela može značajno smanjiti nivo insulina. Grejp je sjajna voćka za hidrataciju i stvaranje osećaja sitosti jer sadrži mnogo vode.Takođe, grejp sadrži i proteine, vitamin C, folnu kiselinu i kalijum. Jedan veći roze grejpfrut sadrži 104 kalorije i odličan je dodatak uz doručak.Osim što možete jesti svjež grejp, po želji možete koristiti i esencijalno ulje grejpa i ekstrakt sjemena grejpa.

Još neki savjeti

  • Uvek birajte sveže, najbolje organsko odgajano voće.
  • Nemojte ih kombinovati sa namirnicama koje sadrže mnogo šećera i ugljenih hidrata (čokolada, puding, šlag).
  • Ako želite dodatni ukus, izmešajte voće sa jogurtom.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com