PODGORICA: Veče stranih jezika u Ekonomskoj školi - Volim Podgoricu

PODGORICA: Veče stranih jezika u Ekonomskoj školi

Stručno osposobljavanje kadrova je prioritet aktuelne reforme obrazovnog sistema, a srednja Ekonomska škola ,,Mirko Vešović”, najveća stručna škola u Crnoj Gori, iz godine u godinu jedna je od najtraženijih među učenicima.

U ponedjeljak 11. juna, u 19 časova, održaće se veče stranih jezika u prostorijama ove škole gdje će učenici pokazati znanje stranih jezika i vještine komunikacije na engleskom, francuskom, italijanskom i ruskom jeziku.

„Angažmani učenika ove škole usmjereni su i na priredbe, prezentacije, interktivne radionice na stranim jezicima“, kazala je „Vijestima“ koordinatorka programa ispred aktiva stranih jezika, Danica Spevak.

Ona je napomenula da su stručni aktivi stranih jezika pokrenuli niz aktivnosti kako bi dodatno motivisali učenike.

“Nastavni kadar rukovodi se stavom da usljed vrtoglavog naučno-tehnološkog razvoja i dominacije komunikacione tehnologije svijet postaje globalno selo, multipliraju se šanse i mogućnosti za lični profesionalni razvoj, te da je aktivna upotreba stranih jezika ono što kadrove čini upotrebljivim i konkurentnim na tržištu rada, kao i na planu ličnog profesionalnog razvoja“, istakla je Spevak.

Nastava se, kako je dodala, izvodi „u moderno opremljenim učionicama sa pametnim tablama i računarima, što olakšava interaktivni pristup nastavi, gdje nastavnik koordinira radom učenika, koji su dobrim dijelom junoše high-tech doba i jezik usvajaju prirodnim putem, memorišući lako dostupne multimedijalne sadržaje, često spontano i melodično, ne oslanjući se na strukture iz maternjeg jezika“.

„Ovakve djece je sve više i ovo je njihovo doba“, tvrdi Spevak.

U srijedu 13. juna, sa početkom u 18 časova, učenici Ekonomske škole će se predstaviti programom u sali Dodest KIC ,,Budo Tomović”.

 

Izvor: Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com