PODGORICA: Ekipe gradskog Zelenila na terenu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ekipe gradskog Zelenila na terenu

Ekipe gradskog Zelenila su u proteklih nekoliko dana intenzivno izvodile radove na uređenju i održavanju javnih zelenih površina na teritoriji glavnog grada.

Nekoliko ekipa bilo je angažovano na poslovima košenja, grabuljanja i odvoza biljnog materijala  na sljedećim lokacijama: putni pravac Vranjske njive-Pričelje, Centralni park, Ulica Bratstva i jedinstva, Ulica Bracana Bracanovića, Ulica Filipa Lainovića, Bulevar Šarla de Gola (trim – staza), Bulevar Jola Piletića, Ulica Nikca od Rovina, prostor oko spomen obilježja kod OŠ „Sutjeska“ Ulica Obala Ribnice, Ulica IV Proleterske, ) i putni pravac Golubovci – Plavnica.

Orezivanje žbunja i žive ograde vršeno je u Centralnom parku, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, Bulevaru Vojvode Stanka Radonjića, Bulevaru Miloša Rašovića i Bulevaru Revolucije, doke je uklanjanje samoniklog rastinja i proreda stabala izvođeno na putnom pravacu Vranjske njive-Pričelje.

Završeni su radovi na podizanju krošnje u Ulici Meše Selimovića br. 12-20, Ulici Ivana Vujoševića, 24,26,28 i  na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog br. 34.

Protekli period su obilježile i investicione aktivnost gradskog Zelenila na Trgu Nikole Kovačevića (planiranje zemlje i širenje rizle) i u Moskovskoj ulici (priprema terena i sadnja biljnog materijala), kao i opravka hidrantske mreže na Bulevaru Pera Ćetkovića, u Njegoševom i Kraljevom parku, Ulici Nikca od Rovina i na Bulevaru Ivana Crnojevića. U saradnji sa Link Creative Studiom i Džada festom ekupe Zelenila su zasadile šest lipa na Bulevaru Pera Ćetkovića (polukružni skver) na Starom Aeerodromu, a redovno su se odvijale  aktivnosti na zalivanju cvijeća.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com