ZVEZDA ŠAMPION SRBIJE: Crveno-bijeli bez poraza do 19. titule - Volim Podgoricu

ZVEZDA ŠAMPION SRBIJE: Crveno-bijeli bez poraza do 19. titule

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su večeras titulu šampiona Srbije, pošto su pobijedili FMP i u trećoj utakmici finalne serije.

ČETVRTI put zaredom, najbolji tim u Srbiji je Crvena zvezda. Ovog puta ne i tim koji je u Superligi igrao najbolju košarku, ali individualno kvalitetniji i igrački neuporedivo “duži” od drastično oslabljene ekipe FMP. Ekipe koja je u završnici sve siromašnijeg domaćeg prvenstva imala najviše košarkaških rezona u svojoj igri.

Crveno-bijeli su finalnu plej-of seriju završili trokorakom, poslednjim znatno ubedljivijim od prva dva (97:88) i osvojili 19. titulu nacionalnog šampiona u klupskoj istoriji. Utešna nagrada na kraju sezone u kojoj je promašen glavni cilj – trofej ABA lige i očuvanje evroligaškog statusa.

I bez primarnog plejmejkera Pota, koji je povredio zglob u drugom meču, “panteri” su držali vođstvo do posljednjeg minuta poluvremena zahvaljujući talentu 19-godišnjeg Đokovića i ogromnoj želji Simanića da skloni sjenku sa svog talenta. Međutim, njihov dojučerašnji lider Čović i Dominikanac Feldin, takmičarski posebno motivisan za duele sa Zvezdinim razvojnim timom, održavali su prvaka u igri dok hendikepiranom rivalu nije ponestalo daha u sparini hale “Aleksandar Nikolić”.

Svakom od 4.000 prisutnih bilo je jasno prije izlaska timova na teren u trećoj četvrtini da je stavljena tačka na možda neočekivano veliku finalnu borbu u duelu favorita i autsajdera, čak i kada je FMP prišao na minus pet posle isključenja Zvezdinog kapitena Lazića zbog druge tehničke greške. Favorita koji je ukus neuspešne sezone djelimično isprao odbranom jedne od tri prošlogodišnje krune, i autsajdera u čijim će redovima pojedinci pronaći utješnu nagradu u vidu selidbe iz Železnika na Mali Kalemegdan.

A migracije u redovima četvorostrukog uzastopnog prvaka Srbije biće masovne, počev od sjutrašnjeg dana.

C. ZVEZDA 97

FMP 88

DVORANA “Aleksandar Nikolić”. Gledalaca: 4.102. Sudije: Belošević, Obrknežević, Nikolić.

C. ZVEZDA: Ročesti 12 (7 as), Lazić 4, Omić 20 (11 sk), Dobrić 11, Davidovac 15, Antić 3, Kešelj, Čović 13 (10 as), Janković 2, Jovanović, Radanov, Feldin 17.

FMP: Đoković 22 (7 as), Odžo 8, Nenadić 10, Bursać 4, Simanić 14, Simeunović, Jeremić 11, Šešlija, Apić 9, Hamfris 4, Radovanović 6.

Novosti.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com