Šundić preuzeo kormilo RTCG-a - Volim Podgoricu

Šundić preuzeo kormilo RTCG-a

Doskorašnji urednik Radija 98 Božidar Šundić juče je preuzeo upravljanje Javnim servisom, koje mu je povjerila većina članova Savjeta Radio-televizije Crne Gore (RTCG) na posljednjoj sjednici, imenujući ga za vršioca dužnosti (v. d.) generalnog direktora.

Više nezvaničnih izvora iz te kuće saopštilo je “Vijestima” da je Šundić juče bio na kolegijum direktora svih programskih jedinica RTCG-a i da će o eventualnim kadrovskim promjenama odlučiti nakon razgovora sa svim ljudima u toj kući.

On je za v. d. generalnog direktora RTCG imenovan nakon što je Savjet na prošloj sjednici izglasao nepovjerenje Andrijani Kadiji kao rukovodiocu Javnog servisa. Oni su je razriješili zbog navodno spornog ugovora sa Centrom za građansko obrazovanje (CGO), kojim se, prema ranijem zaključku tog tijela, omogućilo podrivanje uređivačke nezavisnosti RTCG-a. Kadija je demantovala sve optužbe.

Inicijativu za njeno razrješenje podnio je član Savjeta Mimo Drašković, a u toj namjeri su ga podržali kolege Ivan Jovetić (predsjednik), Slobo Pajović, Goran Sekulović, Igor Tomić i Dragana Tripković. Protiv su bili Milan Radović i Perko Vukotić, dok Vladimir Pavićević nije prisustvovao toj sjednici.

Sa više međunarodnih adresa osudili su razrješenje Kadije na takav način, ocjenivši da se time podrivaju sloboda medija i sloboda izražavanja kao ključne demokratske vrijednosti, dok su iz domaćeg NVO i političkog sektora poručili da je u stvari riječ o “vraćanju Javnog servisa pod kontrolu vladajuće partije”.

Smatraju da je Kadija sa svojim timom dala doprinos profesionalizaciji RTCG-a, koji je postao servis svih građana, zbog čega očekuju da Šundić razriješi i njenog prvog saradnika – direktora TVCG Vladana Mićinovića.

Kadiji ponuđeno mjesto stručnog saradnika za kadar

Kadija je za sada neraspoređena, a prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” dobila je ponudu za radno mjesto – stručni saradnik za kadar.

Prema ugovoru direktora i RTCG, u slučaju razrješenja, generalni direktor nema pravo na otpremninu.

 

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com