PODGORICA: Ruši se hotel ,,City”! Evo šta će se graditi pod Ljubovićem! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ruši se hotel ,,City”! Evo šta će se graditi pod Ljubovićem!

Podgorica će na mjestu sadašnjeg hotela “City” pod Ljubovićem dobiti još jedan stambeno–poslovni kompleks, a potencijalni investitor–UTIP “Crna Gora”, ne odbacuje mogućnost da bi jedan dio zgrade mogao biti ostavljen za drugačiju kategoriju hotela od postojećeg.

Hotel “City” je vlasništvo akcionarskog društva UTIP “Crna Gora”, čiji je većinski vlasnik biznismen Žarko Burić.  Njegova “Normal Company”  sa 80,4 odsto akcija gazduje UTIP-om.

“Vijestima” je iz PR službe hotela “Hilton Podgorica” odgovoreno da je projekat za lokaciju na kojoj je trenutno hotel City još u pripremi:

“Ideja je da se gradi stambeno – poslovni kompleks, ali ne odbacujemo mogućnost da jedan dio kompleksa ostavimo zadrugačiju kategoriju hotela od postojećeg. To ćemo odlučiti nakon što uradimosveobuhvatne ekonomske analize”.

Skupština akcionara AD UTIP “CrnaGora”, kojoj su prisustvovali predstavnici vlasnika 87,2704 odsto kapitala, je, kako se navodi, “rukovodeći seracionalnim ekonomskim principima”, donijela odluku o pokretanju projekta.

“Organi upravljanja je trebalo dadonesu odluku da li da ulažu milione eura u rekonstrukciju hotela, koji posvemu sudeći nema tržišnu perspektivu ili da se izvrši prenamjena parcele irealizuje projekat koji je komercijalno isplativiji”, navodi se u odgovoru PR službe.

Iz PR službe navode da je investicija od 47 miliona eura u hotel “Hilton” u značajnoj mjeri finansijskiopteretila čitav sistem:

“Ipak, manjinski akcionari su, radi dobijanja novčane nadoknade za svoje akcije, iskazali neslaganje sa odlukom i to bez obrazloženja. To je legitiman zahtjev, koji, po nama, nije utemeljen izrazloga što mi korišćenje imovine u poslovne svrhe ne posmatramo kaoraspolaganje imovinom, jer je ne prodajemo”.

Obzirom da zakonsko rjesenje definiše da su u obavezi da isplate manjinskim akcionarima prosječnu cijenu nadan održavanja Skupštine akcionara, iz PR službe navode da  je na taj dan prometovano 8.500 akcija UTIP-aili 6.630,00 (0,78 eura po akciji, što je povećanje od preko 120 odsto u odnosuna prethodnu trgovinu).

Prije toga su, navode,  obavljene još samo dvije trgovine akcijama i to 11.08.2017. godine 4.818 akcija pocijeni od 0,35 eura i 11.02.2017. godine 11.535 po cijeni od 0,18 eura poakciji.

“Iz prethodnog se jasno moževidjeti namjera manjinskih akcionara da, u skladu sa zakonskim rješenjem kojeje neprimjereno za crnogorsko tržište kapitala, svoje akcije prodaju po znatnovećoj cijeni od realne tržišne vrijednosti”, navodi se u odgovoru PR službe.

Tvrde da su ispoštovali socijalni program

Realizacija projekta, kako je saopšteno, zavisi od niza faktora, prije svega finansijskih.

“Ono što je sigurno, je da će, ukoliko dođe do zatvaranja ili rušenja hotela, naši zaposleni u hotelu “City”  svoj radni angažman nastaviti u nekom od naša druga dva hotela, “Hilton” ili “Podgorica” ,navodi se u odgovoru PR službe.

Navode da su privatizacijom UTIP-a preuzeli 242 zaposlena, te da su u potpunosti ispoštovali socijalni program:

“Takođe, u pogledu obaveze zainvestiranje po ugovoru o privatizaciji premašili smo višestruko. Od obaveznih17,5 miliona eura, investirali smo preko 47 mililiona, a samo kroz otvaranje hotela “Hilton” otvorili novih 150 radnih mjesta”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com