LAŽU VAS. “Opozicija” i njeni LIDERI će nastaviti da žive na NAŠOJ GRBAČI narednih 8-10 godina - Volim Podgoricu

LAŽU VAS. “Opozicija” i njeni LIDERI će nastaviti da žive na NAŠOJ GRBAČI narednih 8-10 godina

Gotovo sva opozicija vratila se u parlament. Očekuje se povratak preidsjednika Demokrata i Građanskog pokreta URA Alekse Bečića i Dritana Abazovića, posebno nakon sastanka sa komesarom za proširenje Johanesom Hanom, sa kojim su se sastali i Briselu, a koji je jasno poručio-Skupština je mjesto gdje se rješavaju sva važna politička pitanja.

Sagovornici CdM-a različito tumače povratak opozicionara u Skupštinu Crne Gore. Dok jedni tvrde da je povratak  jedna obična laž, drugi kažu da je to zapravo njihovo političko otrežnjenje.

Vesko Pejak iz Altrnative Crna Gora za CdM je rekao je da je priča da će Evropa da se uključi u izborni proces još jedna prevara koja ima za cilj da građanima povrati povjerenje u izborni proces.

“Građanima koji godinama glasaju “opoziciju” je čitav taj proces postao odvratan. Sve je veći broj apstinenata. Traže se nova politička rješenja koja ovakva “opozicija” ne može da ponudi. Zato se sad nude neka “blanko” rješenja koja su do sad plasirana bar milion puta. “Opozicija”, uz pomoć DPS-a (Marković je podržao plan), pokušava da povrati vaše povjerenje u izbore. Istovremeno, “opozicija” se vraća u Skupštinu da bi se stabilizovala politička situacija”, smatra Pejak.

Dodaje da i jedni i drugi žive od politike i ne odgovara im situacija da sve manji broj građana izlazi na izbore.

“Lažu vas. Lagali su vas i oko NATO-a kada su rekli da će Đukanović biti smijenjen ako uđemo u NATO (URA). Ušli smo u NATO bez otpora opozicije, da bi mu prvi čestitali upravo oni koji su navodno trebali da ga “smijene”. Lažu vas opet. Na sljedećim izborima DPS će imati apsolutnu većinu  (preko 50 odsto sami). “Opozicija”” i njeni lideri će nastaviti da žive na našoj grbači narednih 8-10 godina. To je plan koji se plasira. Alternativa vam je rekla istinu i prije dvije godine, nijeste nam vjerovali. Mi nemamo opoziciju. Ovo nije opozicija. Opozicija bi radila sve da blokira ulice zbog poskupljenja goriva, da blokira poslodavce koji maltretiraju radnike, da napravi protest zbog slabe socijalne situacije… Ništa od toga nemamo. Imamo “opoziciju” kojoj je najveći domet pisanje referata i slanje istih Evropskoj uniji. Najveći domet im je pjevanje pjesmica: “Milo lopove!” u Skupstini Crne Gore”, ocijenio je on.

Pejak smatra da je jedini način da se pomaknemo sa mjesta je da počnemo da razmišljamo izvan okvira ovakve vlasti i opozicije.

“Ima nade…samo treba raditi pametno”, zaključio je Pejak.

Sa druge strane, funkcioner DPS-a Nikola Gegaj za CdM kaže da mu je drago da je opozicija, napokon, poslije dvije godine, procijenila da im je bojkot nije donio očekivane rezultate, jer je postojala bojazan da dio opozicije, na narednim parlamentarnim izborima, izgubi parlamentarni status, a opozicione partije su na nedavnim održanim predsjedničkim i lokalnim izborima dozivjele politički debakal.

“Da ne spominjem 2016. i lošeg iskustva za Crnu Goru i da svi razumijemo da je to bilo nedemokratsko ponašanje dijela opozicije. Očigledno da je potrebno opoziciono otrežnjenje.
 Mislim da ulazimo kao društvo u jedan pozitivan proces u kojem svi preuzimamo odgovornost. 
Mislim da za sve nas ima prostora da se razgovara ovdje u Crnoj Gori, u parlamentu Crne Gore. Mi kao vlast smo spremni da učestvujemo u otvorenom politički demokratskom  dijalogu u Skupštini, bez uslovljavanja i ultimatuma, jer je to jedini način da se stigne do bilo kojeg rješenja. Mislim da ima mnogo pitanja na kojima možemo zajedno raditi do narednih izbora”, poručio je on.

Ništa nije slučajno

Direktor Građanske alijanse Boris Raonić za CdM je istakao da ga nije iznenadio Hanov poziv Bečiću i Abazoviću da dođu u Brisel i tamo predstave Plan za prevazilaženje političke krize.

“EU će sarađivati i sarađuje sa svim institucijama u državi, a u trenucima krize kakva je sada, podrazumijeva se da razgovara sa liderima opozicije. Na žalost, i ovo se koristi za spinovanje u neprofesionalnim medijima, pa se posjeti daje karakter koji ona nema”, smatra on.

Za nedavnu izjavu predsjednika Mila Đukanovića da je Crna Gora za pristup EU, ali da nikako nije teren za eksperimentisanje, kaže  da izjava nije slučajna ni u sadržaju, niti tajmingu kada je data i samo je pokazala da će teško napraviti četvrtu reformu.

“U svakom slučaju, dobro je da se otvara povratak kompletnom povratku opozicije u Skupštinu i da će se konačno desiti dijalog, koji bi trebalo da rezultira stvaranjem uslova da konačno rezultati izbora predstave volju građana”, ocijenio je on za CdM.

Povratak “otpisanih”

Opozicija je najavila da će se vratiti i u skupštinska radna tijela. Takođe, u Demokratskom frontu očekuju da se primijeni dobra politička praksa i da iz njihovih redova uskoro bude izabran potpredsjednik Skupštine. Da podsjetimo, tu funkciju je pokrivao Branko Radulović iz Pokreta za promjene.

iZVOR: CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com