Sutra nastavak: “Poruke napisane na lošem ruskom” - Volim Podgoricu

Sutra nastavak: “Poruke napisane na lošem ruskom”

11:50 Suđenje je završeno. Nastavak je 22. juna u devet časova.

Sud je donio rješenje da se neće čitati poruke od broja 187 do broja 194 iz Sinđelićevog telefona jer su poruke privatne prirode

Neće se slušati ni audio snimak, koji je predložio advokat Jovanović zato što se radi o privatnom razgovoru

11:40 Advokati postavljaju pitanja vještaku.

11:10 Nastavljeno je suđenje. Konstatuje se da je advokat Jovanović predao pismeno punomoćje koje mu je dala optužena Branka Milić.

10:44 Advokat Krpović kazao je da će on svoje predloge ustupiti advoktu Jovanoviću obzirom da je juče “drakonski kažnjen i prekinut”.

Sutkinja Mugoša kazala je da se konstatuje da advokat Jovanović nije branilac optužene Milić Branke i nema punomoćje, pa pravo na predlaganje dokaza može iskoristiti isključivo advokat Krpović i optužena Branka Milić.

Milić je kazala da ona želi da danas da punomoćje da je u daljem toku postupka brani i advokat Miroje Jovanović “obzirom da je njen advokat juče onemogućen.”

Data je pauza do 11 časova.

10:00 Advokat Miroje Jovanović tražio je  da tumač prevede komunikaciju, dopisivanje Sinđelića i osobe koja je označena kao “Aleksej.

9:33 Tumač navodi da su poruke napisane na lošem ruskom jeziku i da su rečenice nesređene.

9:19 Tužilac Saša Čađenović predložio je da se prevedu poruke između Sinđelića i Šišmakova.

9:08 Odbijen je zahtjev advokata Krpovića za izuzeće vijeća.

Pred sudom je tumač za ruski jezik.

U 9 sati u podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnici – Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com