,,U pitanju je sok od jabuke, i nije prvi put da se vidi u našim emisijama” - Volim Podgoricu

,,U pitanju je sok od jabuke, i nije prvi put da se vidi u našim emisijama”

Agencija za elektronske medije dobila je prigovor na programski sadržaj Radio-televizije Crne Gore zbog navodnog prikazivanja čaše sa alkoholom tokom prenosa specijalnih emisija u poluvremenu utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Na snimku dijela sportske emisije, koji kruži društvenim mrežama, ispred jednog od gostiju vidi se čaša do pola ispunjena crvenosmeđom tečnošću na čijim je zidovima pjena. Iako se iz fotografije može zaključiti da je u pitanju čaša piva, urednik sportske redakcije RTCG Đorđije Kustudić to negira:

“U pitanju je sok od jabuke, i nije prvi put da se vidi u našim emisijama iz studija, posvećenim SP u fudbalu”, kazao je Kustudić.

Iz AEM je “Vijestima” rečeno da su dobili prigovor gledaoca koji sumnja da je na stolu u studiju, tokom specijalne emisije posvećene duelu Španija – Iran, ispred jednog od gostiju primijetio čašu, do pola napunjenu pivom.

“Dobili smo anonimni prigovor, a nakon postupka, javnost ćemo izvijestiti o ishodu”, saopšteno je juče “Vijestima” iz AEM-a. Gost ispred koga je čaša sa pjenom sjedi pored fudbalskog trenera Brana Milačića, ispred koga je čaša vode.

Pravilnik o programskim standardima u elektronskim medijima zabranjuje da se u elektronskim medijima objavljuju sadržaj kojima se “na bilo koji način predstavlja, ohrabruje ili opravdava zloupotreba alkohola, droga i psihoaktivnih suspstanci kao prihvatljivo ponašanje”.

U komentarima na društvenim mrežama se ironično navodi kako je “sreća da se Svjetsko prvenstvo prenosi u HD rezoluciji, pa se jasno vidi da ne može da bude sok od dženarike”. “Može biti da je tetka iz kafe-kuhinje zaboravila da opere čašu od piva” ili “uzavreo domaći sok od zove”, neki su od komentara na Fejsbuku.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com