Kolumbija slavila ubjedljivo protiv Poljaka - Volim Podgoricu

Kolumbija slavila ubjedljivo protiv Poljaka

Fudbaleri Kolumbije pobijedili su večeras u Kazanju selekciju Poljske 3:0, u utakmici drugog kola H grupe Svjetskog prvenstva u Rusiji.

To je prvi trijumf Kolumbije na šampionatu, nakon startnog poraza od Japana 2:1. Do pobjede došla je golovima Jerija Mine u 40, Radamela Falkaa u 70. i Huana Kvadrada u 75. minutu.

Poljska je upisala drugi poraz i ostala bez šansi da se domogne osmine finala.

U drugom meču H grupe Japan i Senegal igrali su u Jekaterinburgu neriješeno 2:2.

Japan i Senegal, poslije dva oddigrana kola, imaju po četiri, Kolumbija je osvojila tri, dok je Poljska bez bodova. U narednom kolu, 28. juna, sastaće se Japan i Poljska, odnosno Senegal i Kolumbija.

Pobjedu je ranije danas u G grupi ostvarila reprezentacija Engleske, koja je u Nižnjem Novgorodu savladala Panamu 6:1 i drugim trijumfom kolo prije kraja prve faze takmičenja obezbijedila plasman među 16 najboljih.

Maksimalan učinak poslije dva odigrana kola ima i Belgija, koja je juče slavila protiv Tunisa 5:2.

Za sjutra predviđeni su mečevi trećeg kola u grupama A i B.

U A grupi, u 16 sati, sastaće se Saudijska Arabija i Egipat, odnosno Urugvaj i Rusija, dok su za 20 sati zakazani duel B grupe između Irana i Portugala, odnosno Španije i Maroka.

POLJSKA – KOLUMBIJA 0:3

/Mina 40, Falkao 70, Kvadrado 75/

Stadion: Kazanj Arena

Sudija: Sezar Ramos (Meksiko);

Žuti kartoni: Bednarek (Poljska)

Poljska (3-4-3): Ščensni – Pišček, Bednarek, Pazdan (Od 80. Glik) – Berešinski, Krihovjak, Zjelinski, Ribus – Goralski, Kovnacki (Od 57. Grosicki), Levandovski.

Kolumbija (4-2-3-1): Ospina – Arijas, Mina, Sančez, Mohika – Agilar (od 31. Uribe), Barios – Kvadrado, Rodrigez, Kvintero – Falkao (Od 78. Baka).

(Antena M)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com